De bästa apparna för att ladda upp videor till Facebook

Med Facebooks sociala nätverksfunktioner kan du dela innehåll, från videor till länkar, med alla dina anslutningar. Det finns två huvudsakliga sätt att ladda upp videor till Facebook: använda den inbyggda uppladdaren eller en tredjepartsapp. Beroende på vad du vill ha från en videouppladdare på Facebook kan en metod fungera bättre för dig än en annan.

Native Uploader

Den inbyggda Facebook-uppladdaren kommer inte med mycket klockor och visselpipor, men den kan lägga upp videor på din Facebook-tidslinje och spara dem i avsnittet "Foton och videor". Medan Facebook stöder mer än 20 typer av videofiler, rekommenderar det att du använder MP4-video för att få bästa möjliga uppladdning. Bildformatet för din video måste vara mellan 9:16 och 16: 9; till skillnad från foton måste den vara mindre än uppladdningsstorleken som anges på din uppladdningssida. Facebook kommer inte att ändra storlek på dina videor, även om ljudet kan samplas om. Maximala bildrutor per sekund, FPS, på dina Facebook-videouppladdningar är 30.

Tredjepartsappar

Från och med publiceringen finns det inga Facebook-appar från tredje part som gör att du kan ladda upp videor direkt till Facebook. Du kan dock ladda upp dina videoklipp till webbplatser som YouTube, Vimeo och Qik och sedan dela dem på din Facebook-sida med appar designade av både videosajterna och tredjepartsutvecklare. Videorna sparas inte på Facebook i de flesta fall - även om Qik låter dig spara strömmande videor efter att strömmen är klar - men apparna ger andra åtkomst till de videor du vill dela.

Mobilappar

Om din mobila enhet inte stöder den inbyggda Facebook-uppladdaren, ladda ner en app som gör att du kan ladda upp video via en tredjepartskälla. I de flesta fall sparas dessa uppladdade videor på din tidslinje som om du hade använt Facebooks app. Den app du till sist väljer beror på vilken mobil enhet du använder. Socialcam, rekommenderat av "The New York Times" 2011 för iPhone och Android, är enligt tidningen "den mest omtalade sociala videoappen." Det uppmanar dig att logga in på ditt Facebook-konto när du startar appen. Microsoft rekommenderar att du använder den inbyggda Pictures-appen för att ladda upp video till sociala nätverk, inklusive Facebook, i sin förklaring om hur man använder olika Windows Phone-appar. 2012 nämnde ZDNet Viddy som en Facebook-godkänd app som hjälper användare på Android- och iPhone-plattformar att dela videor på Facebook.

Direktsändning

Många populära webbplatser som du kan använda för att livestreama ett videoflöde kan också placera det flöde på Facebook. Dessa tjänster inkluderar Ustream, Justin.tv och Livestream. Generellt måste du aktivera en profil på webbplatsen som erbjuder direktuppspelning, skapa en kanal och länka den till Facebook-appen för att börja strömma din video.