Hur man döljer ditt SSID på en D-Link

Som standard sänder din D-Link-router nätverksnamnet, även känt som SSID. När SSID sänds kan enheter inom räckvidden för det trådlösa nätverket hitta och lista nätverket med dess nätverksnamn med hjälp av platsundersökningsverktyg. Du kan dölja ditt nätverks SSID på en D-Link eller vilken router som helst för att förbättra säkerheten för ditt nätverk. Om ditt SSID inte sänds döljs nätverksnamnet för enheter inom räckhåll. För att en enhet ska kunna ansluta till ditt nätverk måste användaren känna till SSID, säkerhetstyp och lösenord för ditt nätverk.

Steg 1

Starta en webbläsare och skriv IP-adressen för ditt nätverks standardgateway i webbläsarens adressfält. Som standard tilldelar din D-Link-router IP-adressen 192.168.0.1 som standardgateway. Inloggningsprompten visas.

Steg 2

Skriv administratörens användarnamn och lösenord för din router. D-Link tilldelar användarnamnet "admin" och ett tomt lösenord som standard.

Steg 3

Klicka på fliken "Inställningar" i den övre navigeringsmenyn

Steg 4

Klicka på "Trådlösa inställningar" eller "Trådlöst inställningsalternativ i den vänstra navigationsmenyn, beroende på tillgängliga alternativ i gränssnittet.

Steg 5

Klicka på kryssrutan "Aktivera dold trådlös" för att dölja SSID.

Klicka på "Spara inställningar" och stäng webbläsaren. Din router sänder inte längre ditt nätverks SSID.