Vad är fördelarna med AutoCad?

Programvara för datorstödd design, eller CAD, har infört några allvarligt djupa förändringar i byggnad och tillverkning under de senaste 25 åren. Det finns många typer och märken av CAD-programvara för valfritt antal applikationer, från bildesign till arkitektur.

CAD kontra AutoCAD

Namnet AutoCAD används ofta som en generisk term för alla CAD-paket. Detta är dock en vanlig felaktig benämning; AutoCAD är ett varumärkesnamn för designprogramvara av Autodesk Company. AutoCAD var ett av de första kommersiellt genomförbara CAD-programmen.

Kompatibilitet

En fördel med att använda AutoCAD är standardisering. AutoCAD är de facto industristandard för datorstödd design, så andra CAD-paket efterliknar AutoCAD-drift och säkerställer filkompatibilitet över industriella gränser.

2D och 3D

AutoCAD gör övergången från 2D till 3D, och vice versa, automatiserad och enkel. Till exempel genererar vissa specialversioner automatiskt dokument för pappersutskrift för tillverkningsprocessen baserat på en virtuell 3D-modell.

CAD / CAM

CAD går ofta hand i hand med CAM, som är datorstödd tillverkning. AutoCAD-programvara, och specifikt, gränssnitt med matchande CAM-paket och skapar programverktygsprogramuppsättningar för sådana operationer och borrning, fräsning, svarvning och slipning.

Virtualisering

En annan stor fördel med AutoCAD, särskilt i storskaliga operationer som bro- eller byggnadsdesign, är virtualisering. Detta är förmågan att gå igenom och se projektet i en 3D-simulering innan du någonsin satsar en krona på tillverkningen. Autodesk-företaget är ledande inom denna teknik.