Lättast att använda digital kamera för seniorer

Om du letar efter rätt digitalkamera för din åldrande förälder eller morförälder, är det bäst att hålla dig borta från modellerna med många klockor och visselpipor. Välj istället för enklare modeller som är lätta att använda och inkluderar funktioner som seniorer kommer att hitta antingen användbara eller användbara, beroende på deras individuella behov.

Håll det enkelt

När man överväger en digitalkamera för en äldre person bör den ha lättanvända kontroller. Kontrollerna bör vara större och om möjligt mer uttalade. Seniorer tappar en del av sin känsla av beröring när de åldras, och det kan vara svårt att trycka eller hitta mindre knappar. Den enda knappen ovanpå kameran ska vara den som används för att ta en bild.

Stora LCD-skärmar

Små sökare kan stava problem för dem med dålig syn. Välj en digital kameramodell med en så stor LCD-skärm som möjligt. Seniorer kommer att kunna se bilderna de tar tydligare. De som är vana vid att ta bilder på traditionella filmkameror kan tycka att den här skärmen är användbar eftersom bilder kan granskas omedelbart.

Sikta och skjut

Välj en kamera som innehåller någon typ av "automatisk" fotograferingsfunktion. Detta gör det möjligt för seniorer att ta bilder utan att behöva lära sig komplexa menyer, och fokuserar och justerar för ljusförhållandena på egen hand. Medan de flesta kameror har den här automatiska funktionen är inte alla lika. Innan du köper, se till att bildkvaliteten är acceptabel i olika situationer genom att läsa recensioner online.

Lätt att skriva ut

Vissa seniorer har svårt att ta reda på hur de ska synkronisera sina digitalkameror med sina datorer. Välj en kamera med en integrerad skrivare så att bilderna kan skrivas ut direkt. Ett annat alternativ är avtagbart minne; på detta sätt lagras bilderna på ett flyttbart minneskort som enkelt kan tas till ett fotocenter för utskrift.

Hållbar och pålitlig

Seniorer kan vara lite klumpigare än sina yngre motsvarigheter, så det kan förväntas att kameran tappas. Välj en hållbar modell som är motståndskraftig mot stötar från fall. Vissa seniorer upplever också det som kallas "skakig handsyndrom." Bildstabiliseringsfunktioner kommer att motverka detta problem och resultera i foton av bättre kvalitet.