Hur man utökar räckvidd för mobiltelefoner

Den oavbrutna utvecklingen av mobiltelefonteknik verkar aldrig ge botemedel mot signal döda zoner och dålig mottagning. Men det finns många lösningar för att utöka räckvidden för din mobiltelefon i ditt hem och någon annanstans. Dessa lösningar inkluderar användning av Wi-Fi-fläckar, köp av en tredje parts signalbooster-enhet och användning av en provisorisk antenn för din telefon.

Använd det bästa operatörsnätverket för ditt område. Att fixa bristen på en bra signal på din telefon kan bara vara en fråga om att byta nätverk. Även om varje operatör hävdar att de har den bästa signaltäckningen i landet, har varje operatör sina mobiltelefontorn utspridda i olika områden. För att ta reda på hur din operatör jämför med andra i ditt område, gå till CellReception.com och ange ditt postnummer. Webbplatsen visar betyg och feedback för varje postnummer i landet samt platsen för en operatörs mobiltelefontorn.

Använd Wi-Fi-tjänsten. Om din mobiltelefon har Wi-Fi-funktioner kan du få en stark signal genom att använda det trådlösa nätverket i ditt hem eller var du än är. För att göra det måste du i allmänhet prenumerera på en dataplan från din mobiloperatör. T-Mobile erbjuder också en HotSpot @Home-tjänst som låter dig använda din trådlösa internetrouter för att ringa samtal utan att använda de vanliga minuterna på din röstplan.

För att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk behöver du vanligtvis justera inställningarna för att ställa in telefonen så att den hittar och plockar upp Wi-Fi-signaler. Medan varje telefon är annorlunda innebär det vanligtvis att du ställer in din webbläsare så att den automatiskt söker efter en Wi-Fi-signal. Fråga din tjänsteleverantör eller sök online efter din specifika telefonmodell.

Du kan också använda ett VoIP-program (Voice Over Internet Protocol) som Skype, Nimbuzz och Fring. Dessa applikationer fungerar med många telefoner för att komma åt Wi-Fi-signaler i närheten och låta dig ringa gratis samtal.

Köp en mobiltelefon signalbooster. Många företag säljer trådlösa signalförlängare som faktiskt förbättrar din mobiltelefons mottagning med betydande nivåer. För att enheterna ska fungera bra måste du installera dem på en plats där du kan få en stark signal. Om du till exempel får fyra staplar på din telefon i husets främre rum men förlorar mottagningen i andra rum kan du placera enheten på den starka platsen och det kommer att utöka signalen till resten av ditt hus.

Enhetstillverkare inkluderar trådlösa förlängare, Wilson Electronics och Wi-Ex. Se till att förlängaren fungerar med din modell av mobiltelefon och signalfrekvens innan du köper en specifik modell.

Konstruera en provisorisk booster. Lösningar finns i överflöd online för att konstruera en starkare antenn för din telefon. Wisebread.com listar olika metoder tillsammans med instruktionsvideor. Deras lösningar inkluderar att använda en koppartråd, ett gem eller en gammal radioantenn.