Hur du svarar på samtal med textmeddelande på Android-telefon

Ibland kanske du vill svara på telefonsamtal med ett textmeddelande, särskilt om du är på ett möte eller om du befinner dig på en trångt och bullrigt ställe. Oavsett anledning till det, kan du enkelt svara på telefonsamtal med ett textmeddelande genom att använda funktionen Samtalavvisande som finns på din Android-telefon.

Funktion för avvisande av samtal på Android-telefon

Funktionen för avslag på samtal på din Android-telefon ger dig massor av snabba textmeddelanden som du kan använda för att svara på telefonsamtal med ett textmeddelande.

Så här får du åtkomst till dessa konserverade svar på din Android-telefon och ändra dem efter behov för att täcka de flesta situationer i ditt dagliga liv.

1. Klicka på Telefon-appen på din Android-telefon.

2. Klicka nu på Mer (eller ikonen för Android-menyer med tre punkter) längst upp till höger på skärmen.

3. Klicka på Inställningar från den lilla listrutan som kommer upp

4. På nästa skärm (Samtalsinställningar), tryck på Samtalavslag.

5. Klicka på avvisningsmeddelanden på skärmen Samtalavvisande

6. På nästa skärm ser du redo att använda Canned svar som är tillgängliga på din telefon. Dessutom kan du lägga till ditt eget svar på listan. Klicka på + -tecknet när du är klar med att skriva ditt anpassade svar.

Du kan radera alla befintliga svar som finns tillgängliga på din Android-telefon genom att knacka på - (Minus) -tecknet bredvid svaret som du vill ta bort.

För att ändra eventuella befintliga svar, tryck bara på svaret du vill ändra och skriv in ditt reviderade svar och tryck på Spara (se bild nedan)

Som du kan se på bilden ovan kan ditt anpassade konserverade svar vara upp till 160 tecken långt.

Besvara samtal med textmeddelande på Android-telefon

Följ stegen nedan för att svara på ett telefonsamtal med ett textmeddelande på din Android-telefon.

1. När din Android-telefon ringer, skjut upp från undersidan av skärmen (se bild nedan).

2. Du kommer att se en lista med redo att använda eller konserverade svar som finns tillgängliga på din Android-telefon.

3. Klicka på "Tyvärr, jag är upptagen" eller på något svar som du tror är rätt för det här samtalet. Vid behov kan du också skriva ett nytt textsvar genom att trycka på + Skriv ett nytt meddelande.

4. Din Android-telefon skickar det valda textmeddelandet till uppringaren.

Obs! Att delta i ett telefonsamtal under körning kan vara farligt för dig och andra som använder vägen. Det rekommenderas starkt att du tar ditt fordon till en säker plats och tar hand om dina telefonsamtal endast när ditt fordon är stillastående.