Stoppa WhatsApp Spara foton i Galleri på Android-telefon

Det är möjligt att stoppa WhatsApp Spara foton i Galleri på Android-telefon, om du inte vill att Fotogalleriet ska fyllas med oönskade WhatsApp-foton.

Stoppa WhatsApp Spara foton i Galleri på Android

Standardinställningen i WhatsApp är att automatiskt ladda ner och spara alla mottagna foton och videor i fotogalleriet på din Android-telefon.

Som du kan föreställa dig kan denna standardinställning resultera i att ditt fotogalleri översvämmas med alla typer av oönskade WhatsApp-foton och -videor.

Förutom att röran med fotogalleriet finns det också möjligheten att olämpliga WhatsApp-bilder hamnar i fotogalleriet och landar dig i en pinsamt situation.

Detta händer vanligtvis när du är medlem i WhatsApp Group och någon i gruppen beslutar att dela en olämplig Foto eller Video med gruppmedlemmar.

Därför tillhandahåller vi nedan ett enkelt sätt att förhindra att WhatsApp-foton och videor visas i fotogalleriet på din Android-telefon.

1. Förhindra att WhatsApp-foton visas i galleriet

Följ stegen nedan för att förhindra att WhatsApp-foton och videor visas i fotogalleriet på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon> tryck på 3-punkts-menyikonen längst upp till höger på skärmen.

2. På rullgardinsmenyn klickar du på alternativet Inställningar.

3. Klicka på alternativet Chattar på skärmen Inställningar.

4. Avaktivera alternativet Media Synlighet på Chats-skärmen genom att flytta väljaren till OFF-position.

Efter detta hittar du inte längre WhatsApp som sparar foton i fotogalleriet på din Android-telefon.

Den här inställningen gäller dock bara för nya chattar och döljer inte WhatsApp-foton och videor som tidigare har tagits emot på din enhet.

Du kan helt dölja alla tidigare mottagna WhatsApp-foton genom att följa stegen som anges i den här guiden: Hur döljer jag WhatsApp-foton och videor i galleriet