Så här lägger du bilder från Facebook till en flash-enhet (4 steg)

Istället för att skicka bilder till var och en av dina vänner kan du skicka dem till Facebook så att vänner kan se dem eller ladda ner dem till en flash-enhet. På samma sätt kan du ta dina vänners foton och arkivera dem på din egen flash-enhet så att du kan bläddra bland dem offline.

Steg 1

Sätt i en flash-enhet i din dator.

Steg 2

Logga in på ditt Facebook-konto och leta reda på det foto du vill ladda ner. Om det är en väns foto, ange hans namn i sökfältet på Facebook och välj hans profil. Mot toppen av hans sida kommer du att se en ikon märkt "Foton". Klicka på den här ikonen och bläddra bland bilderna för den du vill ladda ner. Om du letar efter ett foto du är taggad i, följ samma steg men från din egen profilsida snarare än en väns.

Steg 3

Öppna det album du är intresserad av eller leta upp fotot i någons statusinlägg och högerklicka för att öppna alternativen för fotot. Välj alternativet som säger "Spara bild som ...." för att ta fram en katalog över platser där du kan spara fotot. Från den vänstra menyn, leta reda på din flyttbara hårddisk där din flash-enhet ska identifieras. Välj detta som destination.

När du sparar fotot på din flash-enhet har du möjlighet att byta namn på fotot. Att lägga till ett beskrivande namn är i allmänhet en bra idé, särskilt om du har många foton, så att du enkelt kan identifiera vilket foto som är när du ser tillbaka på dem vid ett senare tillfälle.