Vad är Blue Dot på Facebook?

Facebook använder färgade prickar för att indikera flera olika händelser och tillstånd i sina meddelande- och chattjänster. Den blå pricken, som vissa användare kanske inte märker, anger om ett meddelande har lästs. Det bör inte förväxlas med den gröna pricken, som anger om en vän är tillgänglig för chatt eller inte.

Blue Dot Location

Den blå pricken är bara synlig när du öppnar hela inkorgen på Facebook-webbplatsen. Att bara klicka på meddelandesymbolen längst upp till vänster på skärmen för att visa dina senaste meddelanden låter dig inte se de blå prickikonerna. Istället måste du klicka på meddelandesymbolen och välja "Se alla" längst ner i meddelandena.

Blue Dot Betydelse

När du har öppnat hela meddelandeinkorgen visas en blå ikon när du håller musen över ett meddelande. Du kan se den till höger om meddelandeförteckningen under tid eller datum. En blå cirkel indikerar att du redan har läst meddelandet, medan en fast blå prick visar att den förblir oläst. Även om du kan komma åt din inkorg på Facebooks mobila applikationer, kommer den blå pricken inte att visas.

Insatser

Om du klickar på den blå pricken eller cirkeln kan du växla ett läst meddelande till att ha en oläst status, eller vice versa. Om du markerar ett meddelande som oläst på detta sätt kommer det inte att visas som ett nytt meddelande i dina meddelanden. Du kan också klicka på den blå "x" -symbolen bredvid prick / cirkel för att radera meddelandet.

Chattikoner

Facebook använder också färgikoner för sitt chattfältverktyg; dessa är mer framträdande eftersom chattfältet visas när du använder Facebook. I chattfältet visar en grön prick att din vän är tillgänglig för chatt direkt, medan en vit rektangulär ikon, som representerar en telefon, visar att din vän kommer att se alla chattmeddelanden på sin mobiltelefon. En vän som är listad utan en ikon är för närvarande inte tillgänglig för chatt.