Hur man laddar en mobiltelefon utan laddare

Om du litar mycket på din mobiltelefon kan det vara en chock att upptäcka att batteriet nästan är urladdat. Alla dessa underbara funktioner i moderna smartphones använder batteriström, och ditt batteri kan blekna snabbt även när telefonen ligger i fickan. Lyckligtvis har du flera alternativ för att fylla på ditt batteri, även om din laddare är trasig eller glömd hemma.

Reservladdare

Det enklaste och mest uppenbara alternativet är att hålla en reservladdare till hands, kanske i handskfacket eller ryggsäcken. De flesta telefoner använder nu en standardmikro-USB-anslutning för laddning. Detta gör universella laddare till eftermarknaden billiga och lättillgängliga, även om telefoner från tillverkare som Apple eller Blackberry fortfarande fungerar bäst med sina egna laddare. Du kan också använda en mikro-USB-kabel för att sippra din telefon från en dator eller annan enhet. Det är inte lika snabbt som en konventionell laddare, men kan hjälpa dig att komma igenom dagen.

Batteridrivna laddare

Många företag tillverkar bärbara laddare för mobiltelefoner och använder sitt eget högkapacitetsbatteri för att ladda din mobil i sin nödtimme. Till exempel packar Innergie Pocket Cell två veckors laddningar i en kompakt avlång vägning 2,5 uns. De konkurrenskraftiga produkterna iSound och LenMar är större och tyngre, men kan ladda flera USB-enheter samtidigt. Liknande enheter som använder butandrivna bränsleceller börjar också komma på marknaden.

Laddar mattor och dynor

Flera företag erbjuder laddmattor eller dynor som kan ladda batterier för nästan vilken enhet som helst, inklusive mobiltelefoner. Duracell PowerMat och Energizer Qi har induktiv laddning som använder elektromagnetisk energi för att ladda batteriet. Du måste köpa själva mattan plus en hylsa som passar din telefon så att den kan laddas på detta sätt. Duracells MyGrid-system använder hylsor med elektriska kontakter för att ladda telefoner på det traditionella sättet. Energizer-produkten är en av de första som visar en framväxande standard för trådlös laddning, även kallad Qi. Alla Qi-kompatibla enheter kan använda vilken Qi-kompatibel laddningsplatta som helst.

Offentliga laddningsstationer

När konsumenterna blir mer beroende av sina telefoner och surfplattor blir det mer problematiskt att ta slut på batteriet. Vissa entreprenörsföretag erbjuder offentliga laddstationer för användning i barer, bibliotek, kaféer och någon annanstans människor samlas. Dessa laddstationer, från företag som BrightBox och goCharge, ger säker låst lagring för din telefon när den laddas. Platsen kan välja att tillhandahålla laddningstjänster gratis som ett sätt att locka kunder. Alternativt kan den ta betalt för tjänsten som en inkomstgenerator. Tillverkarnas webbplatser hjälper dig att hitta en laddstation och BrightBox kommer att försöka placera en maskin på vilken plats som helst.

Förlänger batteriets livslängd

Mobil laddning är obekvämt. Det kan vara en livräddare, men det är bättre att inte behöva det alls. De flesta tillverkare erbjuder batterier med högre kapacitet, vilket kan förlänga din laddningstid avsevärt. Du kan också förlänga batteriets livslängd genom noggrann användning. Om du är ute i flera timmar stänger du av alla appar som du inte använder regelbundet. De tar upp processorklockcykler och ökar batteriets urladdning. Ofta vet du inte ens att de kör om du inte lär dig hur du kontrollerar din processoranvändning. Gör detsamma med dina platstjänster och pushmeddelanden. Använd funktioner med hög bandbredd, som strömmande video, sparsamt.