Poddsändningar för iPhone-streaming fortsätter att frysa

När du öppnar Apples iTunes Store med din iPhone för att spela en podcast kan du ha problem med att podcasts fryser medan de strömmar till din enhet. IPhone ansluter till Internet via Wi-Fi såväl som mobildatanätverk, så att du kan strömma podcasts och videopodcasts. Strömmande podcaster kan frysa på din iPhone på grund av ett problem med Wi-Fi eller datanätverket.

Wi-Fi

IPhone har inbyggd Wi-Fi-funktion, så att du kan ansluta till Internet när du är inom räckhåll för en Wi-Fi-hotspot. Om du börjar streama en podcast till din iPhone och sedan fryser kan det vara så att du flyttade utanför Wi-Fi-nätverkets räckvidd. Wi-Fi-hotspoten kan också ha ett problem, till exempel för många som ansluter till den samtidigt, vilket minskar mängden tillgänglig bandbredd. Internetanslutningen till själva Wi-Fi-hotspoten kan ha problem, vilket avbryter dataflödet. Försök att ansluta till en annan Wi-Fi-hotspot eller byt till att använda ett mobildatanätverk.

Mobilt datanätverk

Om iPhone har problem med att podcasts strömmar fryser medan du är ansluten till Internet via Wi-Fi och du inte kan komma åt en annan livskraftig Wi-Fi-hotspot, försök att komma åt Internet via en mobildataanslutning. Tryck på "Hem" -knappen på iPhone och tryck sedan på ikonen "Inställningar" på startskärmen. Tryck på alternativet "Wi-Fi" till "Av". Tryck på "Allmänt", tryck sedan på "Nätverk" och tryck sedan på alternativet Mobildata till "På". På samma sätt, om du först har problem med att strömma en podcast med ett mobilt datanätverk, försök att byta till Wi-Fi.

Ljudpodsändningar

Apples iTunes Store erbjuder en mängd olika ljudpodcaster, som alla är gratis att lyssna på. Podcast-ämnen sträcker sig från nyheter och sport till humor och utbildning. Bläddra eller sök efter en podcast och tryck sedan på dess namn för att se en lista med avsnitt. Tryck på namnet på ett podcast-avsnitt för att börja streama det. När du har problem med att strömma en ljudpodcast via Wi-Fi och mobildatanätverk kan du trycka på ordet "Gratis" bredvid namnet på ett avsnitt för att ladda ner det direkt till din iPhone.

Video Podcasts

ITunes Store har videopodsändningar, som precis som ljudpodsändningar är tillgängliga för dig att titta på gratis. Videopodcasts täcker ett brett utbud av ämnen, med intervjuer, kommentarer, pedagogiska föreläsningar och instruktionslektioner. Videopodcaster identifieras med en liten ikon på en TV bredvid deras namn. De kräver mer data än ljudpodcaster, så om du har problem med att strömma en videopodcast via Wi-Fi eller ett mobilt datanätverk, tryck på ordet "Gratis" bredvid avsnittets namn för att ladda ner det till din iPhone. Du kommer att kunna titta på det även när du inte kan ansluta till Internet.