Hur man får WebcamMax att visa på Skype

WebcamMax-programmet erbjuder ett stort bibliotek med effekter som du kan använda för att ha kul på din webbkamera, från enkla överlagrade bilder och bild-i-bild-funktionalitet till mer komplicerade distorsionseffekter. Programvaran avlyssnar din webbkameras videoflöde, tillämpar de effekter du väljer och genererar sedan ett nytt videoflöde som du kan använda i de flesta videochattprogram, inklusive Skype - så länge du ställer in allt korrekt.

Ställa in WebcamMax

Detta kommer sannolikt att verka uppenbart för dig, men det kanske inte är lika uppenbart för en vän eller familjemedlem du försöker hjälpa till med felsökning: För att WebcamMax ska fungera med Skype måste båda programmen köras samtidigt. Vilken du startar först spelar ingen roll. Tänk dock på att WebcamMax omedelbart börjar fånga din webbkameras videoflöde när du startar det, så om du redan chattar med någon på Skype kommer din video att släppas. Att starta WebcamMax först ger dig tid att ställa in eventuella effekter som du redan vill ha när din videochatt startar, till exempel bakgrundsbyten.

Ställa in Skype

Drivrutinerna som lades till din dator under installationen av WebcamMax säkerställer att programvaran visas som en webbkamera i dina Skype-inställningar. För att ställa in WebcamMax som standardvideokälla för alla dina Skype-samtal, klicka på "Verktyg", välj "Alternativ", klicka på "Videoinställningar", välj "WebcamMax Capture Fast" med rullgardinsmenyn "Webcam" och sedan klicka på "OK". Alternativt klickar du på "Information om samtalskvalitet" som visas när du väljer en kontakt, väljer fliken "Webbkamera" och växlar till WebcamMax-flödet med hjälp av rullgardinsmenyn.

Begränsningar

Även om du ställer in WebcamMax som standardwebbkamera i Skype startar inte programmet automatiskt när du startar Skype. Du måste alltid starta det manuellt och du kan inte ringa videosamtal förrän du gör om du inte byter Skype-webbkamerainställningarna till den vanliga webbkameran. Så länge som WebcamMax körs kommer du inte att kunna komma åt ditt vanliga webbkamera-videoflöde i Skype. Om du har köpt WebcamMax kommer detta inte att vara ett problem, eftersom ett WebcamMax-videoflöde utan några effekter kan skiljas från ett vanligt webbkamera-videoflöde. Om du har gratisversionen kommer dock vattenstämpeln överst på skärmen att göra det direkt uppenbart att du använder den.

Överväganden

Att använda WebcamMax på Skype kanske inte alltid är lämpligt. Om du bara har kul med dina vänner är programvaran ofarlig. Du kan också ibland använda Skype för att chatta med en avlägsen familj eller med personer som du har ett mer professionellt förhållande med. Om så är fallet bör du undvika att ställa in den som standardwebbkamera i Skype och bara slå på den när du behöver den för att undvika besvär.