Hur man lägger till eller tar bort delsummor i pivottabellen

Att lägga till delsummor till pivottabellen ger en ytterligare uppdelningsnivå, vilket kan vara användbart. Nedan följer stegen för att lägga till eller ta bort subtotaler i Pivot-tabellen.

1. Ta bort subtotaler i pivottabellen

I Pivot-tabellen nedan har vi “Grand Total” för alla sålda produkter och även ”Subtotals” för produkter som säljs av Store # 1 och Store # 2.

Sedan har vi bara två butiker, delsiffrorna ser bra ut och ger ytterligare information.

Men när du lägger till fler butiker i rapporten kommer antalet delsiffror också att växa och det kan i slutändan få rapporten att vara trångt.

I ett sådant fall kanske du finner det nödvändigt att bli av med delsiffrorna för att göra din rapport ser ren och enkel att följa.

1. Högerklicka på Store Entry och klicka på alternativet Fältinställningar i den snabbmeny som visas.

2. På fältet Data Settings-fältet väljer du alternativet Ingen och klickar på OK-knappen.

Detta kommer att ta bort delsummorna för butik nr 1 och butik # 2 och pivottabellen anger endast det totala antalet föremål som sålts av båda butikerna.

2. Lägg till delsummor i pivottabellen

Beroende på dina krav kan du hitta behovet av att visa undertexter i pivottabellen. I ett sådant fall kan du följa stegen nedan för att lägga till undertexter i pivottabellen.

1. Högerklicka på Store Entry och klicka på alternativet Fältinställningar i snabbmenyn.

2. På nästa skärm väljer du alternativet Automatisk och klickar på OK för att lägga till subtotaler i pivottabellen.

Som du kan se på bilden ovan, genom att lägga till delsiffror i pivottabellen har rapporten blivit mer användbar genom att tillhandahålla både en sammanfattning av föremål som sålts av varje butik och även summan av alla sålda föremål.