Hur du skapar din egen Snapchat Geofilter

Om du är användare av Snapchat är chansen stor att du har använt Snapchats Geofilters tidigare. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du skapar dina egna Snapchat Geofilters.

Snapchat Geofilters

Snapchat Geofilters kan definieras som speciella överlägg som enkelt kommunicerar ”var och när” för en Snap på ett roligt sätt.

Förutom företag som skapar sina egna Snapchat Geofilters för reklamändamål finns det massor av vanliga användare som har lämnat sitt märke på sociala medier genom att skapa sina egna specialdesignade Snapchat Geofilters.

Vid behov kan du också skapa dina egna specialanpassade Snapchat Geofilters för speciella evenemang som födelsedagar, äktenskap eller andra sådana tillfällen genom att följa stegen som beskrivs nedan i denna artikel.

Priserna för specialdesignade geofilter börjar från $ 5 och kostnaden ökar beroende på din tidsram och geofilterens område.

Skapa din egen Snapchat Geofilter

Följ stegen nedan för att skapa din egen anpassade Snapchat Geofilter.

1. Besök snapchat.com/on-demand på din dator

2. Klicka sedan på knappen Skapa nu (se bild nedan) och logga in på ditt Snapchat-konto när du uppmanas att göra det.

3. På nästa skärm ser du två alternativ - Använd dina egna och skapa online. Det första alternativet låter dig ladda upp din egen Geofilter, om du redan har designat en med Photoshop eller andra designverktyg.

Det andra alternativet låter dig skapa din egen Geofilter Online genom att använda enkla onlineverktyg och mallar som Snapchat gör tillgängliga för sina användare. (Se bild nedan).

4. Klicka på Design-knappen för att starta processen för att skapa din egen Geofilter Online (se bild ovan)

5. På nästa skärm kommer du att kunna välja vilket tillfälle du vill skapa ett Geofilter för (se bild nedan).

6. På nästa skärm kan du välja en layout och färg för din Geofilter. (Se steg 1 och 2 i bilden nedan)

7. På samma skärm kan du lägga till text eller ladda upp en bild till din Geofilter genom att klicka på ikonerna Text och ladda upp, nära skärmens övre högra hörn. (Se steg 3 i bilden ovan)

8. När du är klar med designen kan du titta på förhandsgranskningen av din design och klicka på Nästa-knappen (se steg 4 i bilden ovan).

Välj Snapchat Geofilter Date

Nu när du har designat din egen anpassade Snapchat Geofilter är nästa steg att välja datum och tid du vill att din Snapchat Geofilter ska vara aktiv.

1. Välj startdatum och slutdatum för din Snapchat Geofilter

2. Välj sedan Starttid och sluttid för din Snapchat Geofilter

3. När du har valt datum och tid klickar du på Nästa för att fortsätta.

Obs! Den maximala tiden du kan välja är 32 dagar, medan minsta är 1 timme.

Välj Snapchat Geofilter Location och skicka Geofilter för granskning

När du har valt datum och tid för din Snapchat Geofilter är nästa steg att välja en plats för din Geofilter och också skicka in din Geofilter till Snapchat för granskning.

1. Välj en plats för din Geofilter genom att skriva adressen i sökrutan (se bild nedan)

2. Snapchat pekar platsen för din Geofilter på kartan

3. Klicka sedan på knappen Rita staket för att rita det exakta området du vill att din Geofilter ska vara aktiv i. (Se bilden ovan)

4. Rita det område du vill att Geofilter ska vara aktivt i. Om du inte är nöjd med det område du har valt klickar du på Återställ staket för att rita ett nytt område.

Tips: För att täcka ett mindre område, zooma in på kartan

5. När du är nöjd med det Snapchat Geofilter-område som du har ritat klickar du på Nästa (se bild ovan)

6. På nästa skärm kommer du att ange ett namn för din Geofilter, fylla i dina betalningsuppgifter och klicka på Skicka.

Snapchat kommer nu att granska din Geofilter inom en dag; när Geofilter har godkänts aktiveras den plats och tidsram som du har angett.