Kan du titta på Netflix på Netbooks?

För att strömma Netflix-filmer och TV-program på en netbook måste din mini-bärbara dator uppfylla vissa krav på maskinvara, nätverk och webbläsare. Så länge din netbook innehåller tillräckliga komponenter kan du minska risken för att du stöter på laddnings- och visningsproblem när du streamer dina favorit Netflix-titlar.

Hårdvarukrav

Du kan streama Netflix-titlar direkt från din netbook så länge den uppfyller Netflix minimikrav. Netbooks finns i en mängd olika modeller och stöder olika funktioner; vissa funktioner är dock nödvändiga för streaming av titlar. Netflix rekommenderar en dator som kör Windows XP eller senare. Ju nyare operativsystemet är, desto bättre blir den övergripande kvaliteten och streaming. Netbooken du använder måste också innehålla minst 512 MB minne och en 1,6 Gigahertz-processor eller högre för att strömma titlar. Om din netbook uppfyller dessa minimikrav eller innehåller ännu mer förbättrad hårdvara kan du titta på Netflix-videor.

Nätverksanslutning

För att strömma Netflix-titlar måste din netbook vara ansluten till en snabb och effektiv trådbunden eller trådlös nätverksanslutning. En nätverksanslutning gör det inte bara möjligt för dig att strömma innehåll, det avgör hur smidigt eller dåligt videoklipp ska visas. Netflix använder volymer bandbredd beroende på om du tittar på DVD-kvalitet eller HD-titlar. I genomsnitt rekommenderar Netflix en snabb bredbandsnätverksanslutning som stöder minst 1,5 megabit per sekund för att strömma vanligt innehåll, 3,0 megabit per sekund för att strömma innehåll av DVD-kvalitet och minst 5,0 megabit per sekund för att strömma högupplöst innehåll. En snabb nätverksanslutning minskar risken för irriterande buffertproblem, laddnings- och visningsproblem, särskilt med HD-videor. Om du inte vet något om din nätverksanslutningshastighet eller bandbredd, kontakta din Internetleverantör.

Webbläsare och plugin

Förutom en bredbandsnätverksanslutning är en uppdaterad webbläsare avgörande för att hålla koll på Netflix ständigt föränderliga innehåll. Uppdaterade webbläsare innehåller korrigeringar och förbättringar som kan förbättra visnings- och laddningshastigheter. Dessutom förbättrar uppdaterade versioner av Silverlight, det primära plugin som Netflix använder för att strömma innehåll, din uppspelningsupplevelse. Om din webbläsare är föråldrad eller om du inte har Silverlight uppmanar Netflix dig vanligtvis att installera nödvändiga uppdateringar.

Rekommendationer

Uppdatera din netbook när det är möjligt för att förbättra din Netflix-upplevelse. Windows-uppdateringar innehåller allt från drivrutiner till säkerhetsverktyg, så det är viktigt att installera dem vid behov.