Så här ändrar du inställningar för Apple TV-upplösning

Apple TV: s inställningsmeny gör att du kan välja den bästa skärmupplösningen och uppdateringsfrekvensen för din TV, även om den här metoden kräver viss försök och fel. Eftersom nätverkshastigheten kan påverka bildkvaliteten innehåller din Apple TV en automatisk inställning som dynamiskt justerar upplösningen när du strömmar innehåll. Om den här inställningen inte fungerar tillräckligt bra kan du bläddra igenom tillgängliga upplösningsinställningar med Apple Remote under uppspelning.

Välj en upplösning från inställningsmenyn

Steg 1

Välj "Inställningar" från Apple TV-huvudmenyn och tryck sedan på "Välj" på Apple Remote. Välj "Ljud och video" och välj sedan "TV-upplösning". Menyn Inställningar visar en lista över tillgängliga skärmupplösningar, med din aktuella upplösning vald.

Steg 2

Välj en ny upplösningsinställning från menyn och tryck sedan på "Välj" på Apple Remote. Den perfekta inställningen för HDTV i Nordamerika är 720p eller 1080p med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Se tv: ns användarhandbok för rätt upplösning, eller prova flera upplösningsinställningar tills du hittar rätt.

Bekräfta ditt val efter att din Apple TV har justerat upplösningen. Din skärm visar en Apple-logotyp och du uppmanas att avbryta eller tillämpa dina ändringar. Om du inte ser Apples logotyp eller om den verkar suddig, välj ”Avbryt” och välj sedan en annan upplösning från menyn. Om bilden är klar väljer du “OK” för att använda inställningen.

Välj en inställning under videouppspelning

Steg 1

Cykla upplösningsinställningarna genom att hålla ner Apple Remote-knappens “Meny” och “Upp” -knappar tillsammans i sex sekunder. Upplösningen ändras automatiskt var 20: e sekund, från början från din ursprungliga inställning när varje upplösning har visats.

Steg 2

Tryck på “Välj” för att hoppa till nästa upplösning istället för att vänta på att Apple TV ändrar den automatiskt. Cykling genom inställningarna på detta sätt visar uppdateringshastigheterna tillgängliga för varje upplösning, så många inställningar kan se nästan ut.

Tryck på "Play" för att välja den inställning som för närvarande visas. Dina ändringar sparas i menyn Inställningar och din Apple TV behåller den valda upplösningen när du spelar upp video, och när du stänger av och startar om enheten.