Hur man lägger en annons på Tumblr

Tumblr uppmuntrar nu affärsanvändare att annonsera på plattformen. Du kan köpa sponsrade inlägg på mobil- eller webbplattformen. Du kan också köpa placering i avsnittet Tumblr Spotlight Sponsored och avsnittet Tumblr Radar som visas i användarens instrumentpaneler. Dessutom tillhandahåller Tumblr analysverktyg för att mäta framgången för dina annonskampanjer. Analytics-instrumentpanelen låter dig spåra inläggsvyer, toppinlägg, följare och anteckningar i realtid.

Annonstyper och skillnader

Annonstypen Mobile Post visas bara i mobilappen. Betalda annonser förbrukar alla skärmfastigheter när de visas i användarens tidslinje. Webbinlägg som visas online visas i tidslinjerna för dem som tittar på sina instrumentpaneler i en stationär webbläsare. In-line-annonser för mobil säljs per inlägg.

Tumblr Radar-annonser placeras i premiumutrymme på användarnas instrumentpaneler och anses vara annonstypen "ovanför mitten" av Tumblr. Radarannonser säljs per visning.

Spotlight-annonser är kuraterade och endast de bloggar som lägger till värdefullt innehåll till Spotlight-sidan kommer att beaktas. Spotlight-annonser säljs per vecka.

Kontakta en varumärkesstrateg

För att placera en annons på Tumblr måste du arbeta direkt med en Tumblr Brand Strategist. Skicka en e-postförfrågan till “[email protected]” för att begära detaljerade priser och instruktioner för placering av din annons.