Sluta Google Chrome köras i bakgrunden efter stängning

Google Chrome-webbläsaren kan fortsätta att köra i bakgrunden på Windows-datorer, även efter att webbläsarfönstret har stängts. Nedan följer stegen för att stoppa Google Chrome kör i bakgrunden på din dator.

Google Chrome körs i bakgrunden efter stängning

I tidigare versioner brukade Google Chrome ge en indikation på att vara aktiv i bakgrunden genom att hålla en ihållande Chrome-ikon i systemfacket, som ligger längst ner till höger på skrivbordet.

Detta gjorde det enkelt för användare att hindra Chrome från att köra i bakgrunden genom att högerklicka på Chrome-ikonen i systemfältet och välja alternativet Avsluta.

Nyare versioner av Chrome ger emellertid inte en sådan indikation och du måste kontrollera webbläsarinställningarna för att se om Chrome-webbläsaren körs i bakgrunden på din dator eller inte.

Varför Chrome körs i bakgrunden efter stängning?

Huruvida Chrome fortsätter att vara aktivt i bakgrunden eller inte (efter att du har stängt webbläsarfönstret) beror på vilken typ av appar och Chrome-tillägg som är installerade på din dator.

Vissa appar och tillägg har en inbyggd tendens att förbli aktiva i bakgrunden för att hålla informationen uppdaterad och leverera aviseringar.

Sådana appar söker tillåtelse från webbläsaren att fortsätta köra i bakgrunden och Google Chrome ger denna behörighet för de flesta appar och tillägg som laddas ner från Chrome-butiken.

Det är dock helt möjligt att förhindra att Chrome-webbläsaren är aktiv i bakgrunden och konsumerar resurser på din dator.

Stoppa att Google Chrome körs i bakgrunden

Följ stegen nedan för att förhindra att Google Chrome-webbläsaren är aktiv i bakgrunden på din dator.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome på din dator.

2. Klicka på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen och välj Inställningsalternativ i rullgardinsmenyn.

3. Bläddra nedåt på skärmen Inställningar och klicka på Avancerat.

4. Rulla längre ner till avsnittet "System" och inaktivera Fortsätt köra bakgrundsappar när alternativet Google Chrome är stängt genom att flytta väljaren till OFF-position.

5. Stäng och starta om Chrome-webbläsaren på din dator.

Efter detta hittar du inte längre Google Chrome-webbläsaren som utför bakgrundsaktiviteter på din dator.

Aktivera Chrome som körs i bakgrunden på datorn

När som helst kan du aktivera alternativet att tillåta Chrome-webbläsaren att köra appar i bakgrunden genom att gå till Chrome-inställningar> Avancerat

Bläddra sedan ner till avsnittet "System" och aktivera Fortsätt köra bakgrundsappar när alternativet Google Chrome är stängt genom att flytta väljaren till PÅ-position.