Hur man hittar om någon har blockerat dig på WhatsApp

När någon som var i kontakt med dig på WhatsApp tystar eller inte svarar på meddelanden kan du börja undra om den här personen har blockerat dig på WhatsApp. Nedan följer stegen för att ta reda på om någon har blockerat dig på WhatsApp eller inte.

Hitta om någon har blockerat dig på WhatsApp

För att behålla användarnas integritet ger WhatsApp inte ett officiellt sätt att ta reda på om någon har blockerat dig på WhatsApp.

Det finns dock säkert några indikatorer som kan antyda om någon verkligen har blockerat dig på WhatsApp eller inte.

Låt oss ta en titt på några av sätten att ta reda på om någon har blockerat dig på WhatsApp eller inte.

1. Kontrollera WhatsApp “Senast sett” på din kontakt

I allmänhet, när någon blockerar dig i WhatsApp kommer du inte att kunna se hans / hennes "Senast sett" tid.

Som du kan se på bilden nedan indikerar WhatsApp “Senast sett” förra gången din kontakt var aktiv eller online på WhatsApp. Detta kan ge en ledtråd, om du upptäcker att din kontakt är aktiv på WhatsApp och fortfarande inte svarar på dina meddelanden.

Så låt oss gå vidare och försöka ta en titt på WhatsApp “Senast sett” status för kontakten som du tror har blockerat dig på WhatsApp.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone eller Android-telefon.

2. Klicka sedan på fliken Chattar som finns längst ner på skärmen (i fall av iPhone) och överst på skärmen (i fallet med Android-telefoner)

3. På chattskärmen klickar du på konversationen av kontakten som du tror har blockerat dig på WhatsApp.

4. På kontaktens chattskärm kommer den senaste tiden att finnas tillgänglig under namnet på din kontakt (se bild nedan).

Din kontakt kan ha blockerat dig på WhatsApp, om du är ganska van vid att se den sista tiden för denna kontakt och nu har denna information plötsligt försvunnit.

Du måste dock vara medveten om att WhatsApp tillhandahåller ett alternativ för att dölja information om vad som senast ses. Det är mycket möjligt att denna person har beslutat att dölja WhatsApp Last Seen-stämpel på grund av privatlivets oro.

Obs! Du kommer inte att kunna se WhatsApps "Senast sett" -status för andra, om du har inaktiverat WhatsApp senast sett på ditt WhatsApp-konto.

2. Ta en titt på profilbilden av din WhatsApp-kontakt

Den andra metoden att hitta om någon har blockerat dig på WhatsApp är att titta på WhatsApp-profilbild av personen som du misstänker har blockerat dig på WhatsApp.

Om profilbilden av denna person inte verkar ha uppdaterats, ger det en anledning att misstänka att denna person kan ha blockerat dig på WhatsApp.

Det är emellertid också möjligt att din kontakt kan ha varit upptagen eller tappat intresset för att vara aktiv på WhatsApp. Därför bevisar inte en profilbild som inte har uppdaterats under en längre tid att kontakten har blockerat dig på WhatsApp.

Ett bra sätt att bekräfta detta faktum skulle vara att hitta någon som är en vanlig vän till dig och den person som du tror har blockerat dig på WhatsApp.

Om din gemensamma vän samtycker kan du använda WhatsApp-kontot för din gemensamma vän för att titta på profilbilden på personen som du tror har blockerat dig i WhatsApp.

Du kan dra slutsatsen att du har blockerats på WhatsApp, om du tydligt kan se att profilbilden på personen verkar uppdaterad och aktiv när den visas från dina vänner WhatsApp-konto, medan den inte alls uppdateras när den ses från din egen WhatsApp-konto.

3. Skicka WhatsApp-meddelande

Ett annat bra sätt att ta reda på om någon har blockerat dig på WhatsApp är att skicka ett WhatsApp-meddelande till personen som du tror har blockerat dig i WhatsApp och observera kontrollmärken för det skickade meddelandet.

1. Skicka ett WhatsApp-textmeddelande till den person som du tror har blockerat dig på WhatsApp.

2. När meddelandet har skickats börjar du titta efter kryssmarkeringarna på det skickade meddelandet (se bild nedan).

När du ser det första markeringen bekräftar det bara att ditt meddelande har skickats från din telefon. Ett andra kryssmärke bekräftar att ditt meddelande har tagits emot av mottagarens telefon, vilket innebär att du inte har blockerats på WhatsApp.

3. Håll ett öga på Check Marks. När dessa markeringar blir blå, bekräftar det att din kontakt har sett ditt meddelande.

När du ser kryssmarkeringarna blir blå kan du säkert anta att din kontakt inte har blockerat dig på WhatsApp. Det är möjligt att din kontakt är oerhört upptagen i livet och inte har tid att svara tillbaka på meddelanden.

Men om du ser En bock i det skickade meddelandet och du inte ser det andra bocken är det en bra indikation att din kontakt har blockerat dig på WhatsApp.

Tips: Du kan också titta på dina tidigare meddelanden som skickats till denna kontakt och se hur kryssmarkeringarna såg ut.

4. Ring WhatsApp-samtal till din kontakt

Nu när du har en ganska bra känsla för om du har blockerats på WhatsApp eller inte, är det dags att bekräfta detta genom att ringa ett WhatsApp-samtal till din kontaktperson.

Ring ett WhatsApp-samtal till personen som du misstänker har blockerat dig i WhatsApp och följ noga vad som händer när du försöker ringa den här personen.

Känner du att dina samtal inte går igenom din kontakt? Detta är en annan bra signal om att du kan ha blockerats på WhatsApp.

I detta skede är den enda fördelen med tvivel du kan ge till din kontaktperson att hans / hennes telefon kan vara trasig.

5. LÄGG TILL kontakten till WhatsApp Group

Ett ganska tillförlitligt sätt att hitta om någon har blockerat dig på WhatsApp är att lägga till personen i en WhatsApp-grupp. För detta ändamål kan du skapa en ny WhatsApp-grupp och försöka lägga till personen i gruppen.

Om personen har blockerat dig på WhatsApp kommer du inte att kunna lägga till den personen i WhatsApp Group och du kommer att se felmeddelandetCould Not Add Contact ” på din telefon.

Slutsats

När de ses isolerat kan ingen av metoderna ovan bekräfta att någon verkligen har blockerat dig på WhatsApp. Du bör dock kunna använda en kombination av ovanstående metoder för att komma till en logisk slutsats om huruvida du har blivit blockerad på WhatsApp eller inte.

Till exempel är ditt skickade WhatsApp-meddelande till denna kontakt med bara ett fästmärke i kombination med WhatsApp-samtal som inte går igenom och oförmåga att lägga till den här personen till en kontaktgrupp är en stark indikation på att vara blockerad av någon på WhatsApp.