Uppladdningsgräns för Tumblr-foton

Att lägga till dina bilder hjälper dig att få ditt Tumblr-innehåll att leva upp och engagera din publik. När du är redo att dela väljer du sparade RGB-bilder för en lyckad överföring. Tumblr innehåller en automatisk nedskalningsfunktion som ändrar storlek på bilder så att de passar formatet, till exempel ett brett eller horisontellt sidhuvud, inom layoutdesignen. Innan du publicerar, se till att dina bilder inte bryter mot upphovsrätten.

Maximala storlekar

Välj en bildfil i ett av de accepterade formaten, till exempel BMP, JPG / JPEG, GIF eller PNG. Filen måste vara mindre än 10 MB. Tumblr tillåter animerade GIF-filer upp till 1 MB och upp till 500 pixlar breda. Ett specifikt bloggtema har sina egna uppladdningsgränser, till exempel 500 pixlar breda och 750 pixlar höga.

Justera porträttfoton

Uppdatera din avatar med en kvadratisk bild 128 x 128 pixlar eller större så att den passar avatarformatet på instrumentpanelen. Redigera en rektangulär bild med ett fotoredigeringsprogram, till exempel Windows Photo Gallery, för att beskära din originalbild. Exempelvis inkluderar fotogalleriets flik Redigera på menyfliksområdet knappen Beskär i gruppen Justeringar. Klicka på "Beskär", peka över "Andel" och välj sedan "Fyrkant". Klicka på "Använd beskärning" på grödans meny för att spara det här fyrkantiga formatet för att ladda upp som din avatar.