Hur man fixar en långsam iPod Touch

Om din iPod Touch inte går snabbt kan du ta flera steg för att förbättra dess prestanda. Först kan du kontrollera att du använder den senaste iTunes-programvaran och operativsystemet (OS). Om du inte har de senaste uppdateringarna kommer din iPod inte att fungera som högst. För det andra kan du ta bort en del av dina data för att frigöra minne. Om du har för mycket musik, video och appdata på din iPod kommer den att köras långsamt, precis som en dator med för många program öppna samtidigt.

Öppna iTunes. Klicka på "iTunes" i det övre vänstra hörnet och välj sedan "Sök efter uppdateringar". Detta säkerställer att du har den senaste iTunes-programvaran.

Anslut din iPod till din dator med USB-dockningskabeln. Välj din iPods namn under "Enheter" i den vänstra panelen i iTunes-fönstret. Klicka på "Sök efter uppdateringar" i huvudsektionen i iTunes-fönstret. Om du behöver en uppdatering, ladda ner och installera den. Det här kan ta flera minuter.

Titta på kapacitetsfältet längst ner i iTunes-fönstret för att se hur mycket ledigt minne din iPod har. Om den är nästan full, ta bort en del av din musik, videor, böcker eller foton. Videor tar upp mest minne, så om du har filmer eller TV-program, ta bort några av dem för att påskynda enheten. Om du vill ta bort data klickar du på motsvarande flik högst upp i huvuddelen av iTunes och avmarkerar de data som du vill ta bort. Klicka på "Apply".

Tryck och håll ned "Sleep / Wake" och "Home" -knapparna samtidigt i åtta sekunder, eller tills Apple-logotypen visas. Detta återställer iPod, som kan åtgärda mindre fel.

Anslut din iPod till din dator för att återställa om den fortfarande går långsamt. Öppna iTunes, klicka på din iPods namn och klicka på "Återställ" i mittpanelen. Välj alternativet för att säkerhetskopiera din iPod och följ sedan anvisningarna för att slutföra restaureringen. När återställningen är klar klickar du på alternativet för att ställa in din iPod från en ny säkerhetskopia.