Kan någon använda Facebook på Panasonic Viera?

Internet-aktiverade Panasonic Viera TV-apparater med Viera Connect-funktionen erbjuder Facebook som en av de tillgängliga smarta applikationerna. Du kan använda Facebook-applikationen Viera Connect för att komma åt ditt konto och visa statusuppdateringar, foton, inlägg och annat innehåll på webbplatsen för sociala nätverk. Innan du använder din Panasonic Viera TV för att komma åt Facebook måste du ansluta apparaten till Internet och registrera Viera Connect smart applikation med ditt Facebook-konto.

Tillgänglighet

Panasonic har introducerat Facebooks smarta applikation som en del av Viera Connect-funktionen på Internet-aktiverade HD-TV-apparater. Äldre Panasonic Viera-uppsättningar utan Viera Connect-funktionen inkluderar inte Facebooks smarta applikation. Om du är osäker, kontrollera din Viera-set användarhandbok eller se supportavsnittet på Panasonics webbplats.

Nätverkskrav

För att komma åt Facebook eller någon av de andra applikationer som erbjuds som en del av Viera Connect-funktionen måste du ansluta din Viera-set till en höghastighets bredbandsinternetstjänst. Du kan ansluta apparaten genom att köra en Ethernet-kabel från LAN-porten på TV: ns baksida till en ledig LAN-port på din internetrouter eller modem. Vissa Viera-apparater erbjuder också integrerad trådlös Wi-Fi-anslutning via en intern trådlös antenn eller trådlös anslutning via en trådlös adapter som du ansluter till enhetens LAN-port. För att ställa in Facebook-applikationen på din Panasonic Viera måste du också ha tillgång till en dator ansluten till samma nätverk som TV: n.

Ställa in Facebook-applikationen

För att registrera din Panasonic Viera TV-apparat med Facebook, tryck på knappen "Viera Tools" på apparatens fjärrkontroll. Använd fjärrkontrollens riktningspilar för att markera Facebook-ikonen på skärmen och tryck sedan på "OK" -knappen för att starta Facebook-appen. På välkomstskärmen för Facebook-appen väljer du alternativet "Lägg till Facebook-konto". På din PC eller bärbara dators webbläsare navigerar du till den särskilda registreringssidan för Viera Connect Facebook (länk i Resurser) och följ instruktionerna på skärmen för att logga in på ditt konto och bevilja tillstånd för Viera Connect att komma åt ditt Facebook-konto. I slutet av processen måste du skapa ett extra användarnamn och säkerhets-PIN specifikt för att komma åt Facebook på TV: n. Skriv ner användarnamnet och PIN-koden och förvara den på ett säkert ställe.

Åtkomst till Facebook-applikationen

När du har registrerat Viera Connect med Facebook kan du komma åt ditt konto direkt från TV: n. Tryck på "Viera Tools" -knappen på fjärrkontrollen och välj Facebook-applikationsikonen på Viera Connect-skärmen för att starta Facebook. Facebook-appen öppnas som standard på din startsida, men du kan också visa din tidslinjesida och få tillgång till händelser, meddelanden, foton, meddelanden och din Facebook-vänlista.