Vad betyder det att dölja vänförfrågningar på Facebook?

Du är inte skyldig att acceptera varje vänförfrågan som kommer din väg på Facebook; om du hellre inte vill vara länkad till någon på det här sättet kan du dölja begäran eller radera den helt. Personen i fråga får inget meddelande om att begäran har döljts eller tagits bort.

Dölja vänförfrågningar

Vänförfrågningar visas under sin egen ikon i verktygsfältet högst upp på varje Facebook-sida. De två tillgängliga alternativen för varje begäran gör att du kan bekräfta vänskapen eller dölja den genom att klicka på "Inte nu". Den andra parten får endast ett meddelande om vänskapen är bekräftad. annars finns det ingen indikation på att du har sett vänförfrågan. Den som har skickat en dold vänförfrågan kommer inte att kunna se några av dina uppdateringar på Facebook om du inte har valt att göra dem offentliga.

Granska vänförfrågningar

Klicka på länken "Visa alla" längst ner i popup-fönstret för vänförfrågningar om du vill visa statusen för alla dina väntande vänförfrågningar. Alla förfrågningar som du tidigare har dolt visas här - du kan välja att bekräfta anslutningen eller ta bort begäran permanent. Samma skärm visar också en lista över personer som Facebook tror att du kanske känner till, baserat på ömsesidiga förbindelser. Klicka på knappen "Lägg till vän" bredvid någon av dessa användare för att skicka en egen vänförfrågan. Enligt Facebook Community Standards ska du bara skicka vänförfrågningar till personer du känner i verkligheten.

Tidslinjes sekretess

Tänk på att vissa av dina uppdateringar och delar av din tidslinje fortfarande kan vara synliga för Facebook-användare som inte är bekräftade vänner. Innehåll som är "Public" (via verktyget för publikval) kan ses av vem som helst på Facebook. För att kontrollera vilka delar av din tidslinje som är offentliga, öppna rullgardinsmenyn för åtgärder på själva tidslinjen (den lilla svarta kugghjulsikonen under ditt omslagsfoto), välj "Visa som" och kontrollera sedan att visningsalternativet är inställt på "Allmänt. " Din syn på tidslinjen kommer då att matcha den för alla som väntar på en vänförfrågan.

Ändrar vänbegäran

Med Facebook kan du styra vilka användare som kan skicka vänförfrågningar till dig. För att göra detta, öppna rullgardinsmenyn för sekretessgenvägar (hänglås-symbolen i verktygsfältet) och klicka på "Vem kan kontakta mig?" länk. Under rubriken "Vem kan skicka mig vänförfrågningar" finns en rullgardinsmeny - du kan antingen tillåta vem som helst att skicka en vänförfrågan till dig, eller bara vänner till vänner.