Hur man installerar kartor i Counter Strike Source

Online-personens skjutspel "Counter-Strike Source" uppdateras ofta med nya officiella kartor, men det finns också en modding-community som erbjuder ett urval gratis kartor. Att installera dessa nya kartor är vanligtvis så enkelt som att extrahera innehållet i det nedladdade arkivet till mappen "maps" i spelet - men så är inte alltid fallet. För att säkerställa att kartorna du laddar ner upptäcks korrekt av spelet är det viktigt att installera alla filer i rätt mappar.

Steg 1

Högerklicka på den komprimerade kartfilen och välj "Extrahera allt". Välj en tillfällig målmapp som på skrivbordet och klicka på kryssrutan bredvid "Visa extraherade filer när de är färdiga."

Steg 2

Klicka på "Extrahera" -knappen och när extraheringen är klar öppnas mappen med kartfilerna. Lämna den här mappen öppen när du behöver kopiera dessa filer till rätt mappar i din Counter-Strike Source-mapp.

Steg 3

Högerklicka på "Steam" -ikonen på skrivbordet eller Start-menyn och klicka sedan på "Egenskaper". Klicka på "Öppna filplats" för att öppna mappen där Steam är installerad på din dator.

Steg 4

Dubbelklicka på "Steamapps" -mappen och dubbelklicka sedan på mappen med namnet som motsvarar ditt Steam-användarnamn.

Steg 5

Dubbelklicka på mappen "Counter-strike Source". Undermapparna i den här mappen är där de olika kartfilerna måste kopieras.

Steg 6

Håll ner "Ctrl" och klicka på alla filer i den extraherade mappen som slutar med "bsp", "txt" och "nav". När alla dessa filer är markerade (markerade), högerklicka och välj "Kopiera".

Steg 7

Öppna mappen "Kartor" i din Counter-Strike Source installationsmapp och välj "Klistra in".

Steg 8

Kopiera filerna som slutar med "ain" -tillägget till mappen "Graphs".

Steg 9

Kopiera filer som slutar i "cache" -tillägget till "Soundcache" -mappen.

Steg 10

Kopiera filer som slutar i "wav" -tillägget till "Sound" -mappen.

Steg 11

Kopiera filer som slutar med tilläggen "vtx", "mdl", "phy" och "vvd" till mappen "Modeller".

Steg 12

Kopiera filer som slutar med tilläggen "vmt" eller "vtf" till mappen "Material".

Stäng Counter-Strike Source-mappen när alla filer har kopierats och ta bort den tillfälliga mappen du skapade på skrivbordet. När du startar spelet kommer den nya kartan att synas från kartvalsmenyn.