Hur man lägger till berättelse i en video

Lägga till berättelse i din video genom att spela in din röst direkt i ditt videoredigeringsprogram eller genom att spela in en separat ljudfil. Innan du börjar, se till att du befinner dig i en miljö som är lämplig för inspelning och att din utrustning fungerar korrekt. Du kan också överväga att spela in separata ljudfiler istället för en lång fil för att ge dig större kontroll över redigeringsprocessen när du sätter ihop allt.

Spela in separat ljudspår

Om du redan har den video du vill berätta om, spelar du in din berättelse i ett separat ljudprogram när du tittar på videon. Med ett separat program kan du spela in, radera, klippa ut och redigera ljudet utan att det påverkar videospåret. Dedikerade ljudprogram kan ha fler ljudredigeringsalternativ än ett videoredigeringsprogram. denna flexibilitet kan hjälpa dig att fixa dina ljudfiler mer effektivt och sedan låta dig exportera dina filer för att användas i din video.

Spela in Inside Editing Program

I vissa videoredigeringsprogram kan du skapa nya ljudspår som du sedan kan spela in din röst i. Med den här metoden kan du spela in din berättelse i programmet när du tittar på videon och inte behöver importera en separat fil. Inte alla program har det här alternativet; Om din gör det, kontrollera dina mikrofon- och ljudinställningar för att se till att rätt maskinvara upptäcks, särskilt om du inte har använt den här funktionen tidigare.

Spela in din berättelse

För att spara dig lite tid, överväga att skriva dig själv ett skript eller beskriva vad du vill säga under videon. För att hjälpa dig att räkna ut när du behöver säga vissa saker, gå igenom videon och göra anteckningar om olika tidsstämplar. Du kan också spela in flera korta ljudfiler istället för en lång fil; på det här sättet kan du redigera delar av ditt ljud utan att klippa hela spåret. Spela in en testfil och spela upp den för att se till att allt låter okej; denna testning kan berätta om ditt ljud är för högt eller tyst, om det bara kommer ut från en högtalare eller om du behöver ändra inspelningsplats.

Redigeringstips

Om du bara väljer att spela in en lång ljudfil, dela upp den i olika sektioner innan du finjusterar. Denna segmentering effektiviserar rörelsen för vissa sektioner av ljud utan att flytta hela spåret. Om du inte stänger av den video du berättar om, använd flera ljudspår för att förbättra kontrollen över enskilda volymnivåer. Har inte två ljudspår som spelas tillsammans på liknande volymnivåer, annars blir det svårt att förstå din kommentar.