Stöder en Sony Walkman ljudböcker?

Sony Walkman-modellerna är inte uttryckligen designade med ljudbokstöd, men det betyder inte att du inte kan använda en för att lyssna på din ljudbokssamling. Om du har ljudböcker i ljudformaten som stöds kan du lyssna på dem som med alla musikfiler. Om du använder en modell som körs på Android kan du använda en specifik app för att spela ljudboksfiler.

Walkman-modeller

Sonys webbplats erbjuder tre Walkman-modeller: W-serien, E-serien och F-serien. F-serien, liksom den avvecklade Z-serien, drivs av Android och levereras med Android Marketplace installerat. Du kan installera och använda lyssningsappar för ljudböcker via Marketplace eller via sidladdning.

Ljudformat som stöds

Walkman-modellerna stöder alla MP3-, WMA- och AAC-ljudfilformaten - men alla utan DRM-skydd, eftersom DRM begränsar vilka enheter du kan använda för att spela upp en fil. Om du har en ljudbok i ett kompatibelt format kan du lägga till den i din Walkman med samma programvara som du använder för att ladda dina musikfiler.

Ljudböcker för Android

Flera distributörer av ljudböcker tillhandahåller applikationer för Android-enheter, så att du kan spela dina ljudfiler via en Wi-Fi-anslutning utan att behöva oroa dig för DRM eller filkompatibilitet. Vissa sådana applikationer inkluderar Audible for Android-applikationen och Android-versionen av OverDrive Media Console. Du kan också söka i Android Market efter ljudboksapplikationer från tredje part.

Konvertering och filhantering

Om du har egna versioner av ljudbokfiler som är DRM-skyddade kan du överväga att hitta ett program som kan ta bort DRM och konvertera dem till ett Walkman-kompatibelt format - men om du gör det får du inte dela de resulterande filerna med andra . Generellt sett anses det vara lagligt att bara bryta DRM för eget bruk. Om du har ljudböcker på CD kan du rippa dem på datorn och skapa WMA- eller MP3-filer. Du kan använda ett program som en Windows Media Player för att skapa filer från dina CD-skivor.