Varför behöver satellit-TV en fast telefonlinje?

Satellit-TV är ett populärt alternativ till digital kabel, särskilt i mer avlägsna områden som kanske inte har åtkomst eller begränsad tillgång till kabelansluten kabel. Medan satellit erbjuder vissa förmåner via kabel finns det också vissa begränsningar. Till exempel krävs vanligtvis en landbaserad telefonlinje för att få denna tjänst.

Uppstart

De flesta satellit-tv-företag behöver en landbaserad telefonlinje under den första installationen och installationen för att samla in viss information om din geografi. Till exempel kommer satellitföretaget att använda riktnummer från din telefonlinje för att avgöra vilka sportavbrott som gäller för ditt område. Eftersom detta vanligtvis är den enda gången en telefonlinje är obligatorisk kan det vara möjligt att avbryta din telefontjänst efter installationen. Kontrollera med ditt satellitföretag innan du gör det.

DVR

Många satellit-tv-företag kräver en telefonlinje för att DVR ska fungera korrekt. Beroende på tjänsten kan en fast telefon endast krävas för att beställa pay-per-view-programmering, eller det kan krävas för alla DVR-funktioner. Om du inte har en fast telefon kan du fortfarande programmera din DVR via satellitföretagets webbplats.

Sportpaket

En telefonlinje låter dig vanligtvis prenumerera på sportpaket som NFL Sunday Ticket direkt från din digitalmottagare istället för via webbplatsen eller via telefon. Det kan också ge dig nästan omedelbar tillgång till dessa paket och tjänster efter beställning, medan det kan vara en försening när du beställer på andra sätt. Om du väljer att köpa ett paket dagen för ett viktigt spel kan en telefonlinje säkerställa att du inte missar något av åtgärden.

Kompletterande tjänster

Vissa ytterligare tjänster kanske endast är tillgängliga med en landbaserad telefonanslutning. Till exempel kräver DirecTV en anslutning för att skapa en profil, spåra prestanda, samla priser och utmana vänner i Game Show Network Game Lounge.