Hur man spårar anonyma meddelanden på Tumblr

Med användning av sociala nätverk och mobbning på Internet båda brant, är det ofta nödvändigt att vidta försiktighetsåtgärder som skyddar dig från skadliga attacker. Om du till exempel har fått trakasserande meddelanden från anonyma användare på din Tumblr-blogg kan du bestämma användarens IP-adress och identifiera den ursprungliga avsändaren. Denna uppgift kräver att du först registrerar dig för en spårningstjänst och sedan bäddar in det unika HTML-skriptet för trackern på din blogg.

Navigera i din webbläsare till en spårningstjänst som SiteMeter, Google Analytics eller Stat Counter (länkar i resurser). Välj alternativet att registrera eller skapa ett nytt konto.

Ange din bloggs information - som webbadressen, bloggens namn och din lokala tidszon - och konfigurera spårarens alternativ till dina preferenser. Du kan till exempel välja att ta emot e-postmeddelanden per dag med en osynlig tracker så att dina läsare inte vet att du räknar enskilda bloggbesök.

Markera HTML-skriptet som tillhandahålls när din räknare har konfigurerats och kopiera det till ditt urklipp - om du inte får alternativet "Kopiera", tryck bara på "Ctrl-C" på en dator eller "Command-C" på en Mac.

Logga in på din Tumblr Dashboard och klicka på kugghjulsikonen högst upp på sidan.

Välj "Anpassa" och klicka på "Redigera HTML" i den vänstra navigeringsfönstret på nästa skärm.

Bläddra till botten av din HTML-kodning och placera markören direkt före ""tag. Tryck på" Return "-knappen några gånger för att rensa ditt arbetsområde - de extra utrymmena påverkar inte din bloggs formatering.

Klistra in ditt HTML-skript i det nyligen rensade utrymmet genom att trycka på "Ctrl-V" på datorns tangentbord eller "Command-V" på en Mac. Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning."

Välj "Spara" och sedan "Stäng" för att lämna anpassningsarbetsytan.

Meddela dig själv anonymt för att testa spårningsfunktionen. Välj "Fråga", ange ett testmeddelande och aktivera alternativet "Fråga anonymt" innan du klickar på "Fråga" igen för att skicka det.

Gå tillbaka till spårningstjänstens webbplats och logga in på ditt konto. Välj alternativet för att få tillgång till senaste besökarinformation.

Leta reda på listan närmast den tid du beräknar att du skickade den anonyma Ask och utöka den för att visa användarinformation - inklusive individens IP-adress, plats för åtkomst och hur länge besöket varade på din blogg. Markera och kopiera IP-adressinformationen.

Navigera i en annan webbläsarflik eller ett annat fönster till ett IP-uppslagsverktyg som de som finns på Info Sniper, IP-adress eller Vad är min IP (länkar i resurser). Klistra in den kopierade adressen i sökrutan för att få mer information om användaren - som Internetleverantör, tidszon och postnummer.

Tips

Om du behöver ytterligare hjälp för ett pågående problem med Tumblr-mobbning, ange den IP-adress du fått till en juridisk professionell för vidare spårning.