Kan jag sätta på GPS på min mobiltelefon via en dator?

Om du inte har stöldskyddsapplikationer installerade på din smartphone kan du inte aktivera GPS på distans. Beroende på vilka applikationer du väljer att använda kan du kanske inte styra GPS på distans - men många kan också komma åt telefonens plats med hjälp av dataanslutningen. Medan GPS är mer exakt än databaserade platstjänster är en databaserad plats korrekt till några meter.

GPS kontra iPhone-plats

Du behöver inte nödvändigtvis ha GPS påslagen för att hitta din telefon; vissa tjänster (t.ex. Lookout) kan komma åt telefonens plats med hjälp av dataanslutningen. Om ditt mål är att hitta din saknade telefon behöver ditt fokus inte nödvändigtvis vara att aktivera GPS. Snarare bör du leta efter ett program som använder mer än en metod för att hitta din felplacerade telefon. Så länge telefonen är påslagen bör de flesta tjänster kunna hitta din telefon.

iPhone

Platstjänster - en kombination av GPS, Wi-Fi och dataläge - är aktiverade som standard på iPhone. Det bästa verktyget för att hitta en förlorad iPhone är Apples eget verktyg: Hitta min iPhone, som fungerar tillsammans med iCloud i iOS. Du måste dock ha aktiverat den på din iPhone innan den förlorades. Med Hitta min iPhone aktiverad i iCloud kan du logga in på iCloud och se din enhet på en karta. Om platstjänster stängdes av när iPhone förlorades kan du inte se en plats. Du kan dock skicka ett meddelande till din telefon och låsa det på distans även utan platstjänster. Ett annat alternativ är den mobila säkerhetsappen, Lookout; den använder antingen GPS eller din dataplats för att hitta iPhone. Inget av verktygen erbjuder en webbaserad metod för att aktivera platstjänster.

Android-telefoner

Google erbjuder en tjänst som heter Android Enhetshanteraren som kontakter din enhet och laddar sin plats på en karta - om du redan har GPS påslagen. Var är min Droid-applikation för Android erbjuder möjligheten att aktivera GPS via textmeddelande med ett specifikt uppmärksamhetsord. Standard uppmärksamhetsfras att slå på är "WMD GPS". Du kan också använda Where's My Droid med deras webbaserade Commander-gränssnitt, men bara om du redan har aktiverat det på din telefon. Andra applikationer, som Seek My Android eller Lookout, kan hitta din telefon mer exakt med GPS, men kommer också att använda din dataanslutning för att hitta din telefon på deras webbplats (se Resurser).

Om din telefon är stulen

Undvik att konfrontera någon som har stulit din telefon, även om du känner till den aktuella platsen. Om din platsapp tillåter det, skicka ett meddelande där du begär att telefonen ska returneras. Skicka en polisrapport för dokumentation. I många fall kan polisen inte göra något åt ​​en stulen telefon om du inte har någon information. Du bör koppla bort din trådlösa tjänst, koppla bort alla sociala medier som kan finnas tillgängliga på telefonen (t.ex. Facebook eller Twitter) med hjälp av webbgränssnitten och ändra dina lösenord för att skydda personlig information.