Så här tar du bort objekt från Windows Aktivitetsfält (6 steg)

Microsoft Windows-operativsystem, i alla deras versioner, har ett aktivitetsfält som vanligtvis visas längst ner på skrivbordet. Aktivitetsfältet visar "Start" -knappen till vänster, som ger åtkomst till dina program och systemhanteringsverktyg. Direkt till höger om "Start" -knappen finns dina genvägar för programstart, följt av för närvarande öppna program. På höger sida finns ditt systemfält, precis till vänster om klockan. Dessa ikoner ger information om systemprogram som startas vid systemstart.

Ta bort programgenvägar

Steg 1

Högerklicka på programgenvägsikonen som du vill ta bort. En alternativmeny öppnas.

Steg 2

Välj "Ta bort" i Windows-versioner upp till Vista. Välj "Ta bort detta program från Aktivitetsfältet" i Windows 7.

Klicka på "Ja" för att bekräfta din önskan att radera genvägen i Windows-versioner upp till Vista. I Windows 7 kommer genvägen att tas bort omedelbart när du väljer alternativet för att lossa.

Ta bort objekt från systemfältet

Steg 1

Klicka på startknappen. I versioner upp till Vista klickar du på "Kör" och skriver "msconfig" i gränssnittet och anger sedan. För Windows 7 skriver du "msconfig" i sökrutan och anger. En dialogruta öppnas.

Steg 2

Välj fliken "Startup". Ett urval av program öppnas med kryssrutor bredvid varje. Det här är programmen som startar när du slår på datorn.

Avmarkera rutorna bredvid programmen du vill ta bort från systemfältet i aktivitetsfältet och klicka på "OK". De program som du avmarkerar kommer inte att laddas vid start och ikonen tas bort från aktivitetsfältet nästa gång du startar din dator.