Hur man sätter GPS på PSP

Sony PlayStation Portable, eller PSP, kombinerar en mängd kontrollalternativ med en kraftfull processor och högkvalitativ grafik. Bortsett från det primära syftet som ett spelsystem är PSP en mångsidig mobilplattform för andra användningsområden som GPS-navigering. Du kan använda GPS-tillbehöret som tillval för konventionell navigering, och många spel använder GPS för att förbättra spelupplevelsen.

GPS-tillbehöret

GPS-mottagaren (tillval) är väldigt kompakt, ungefär lika stor som en stor frimärke och väger ungefär en halv uns. Den ansluts till en liten USB-kontakt på PSP-toppen, med tumskruvar för att ansluta den ordentligt på plats. Med enheten på plats och mottagarpanelen riktad mot himlen, kommer PSP att lokalisera GPS-satelliterna och triangulera en position som alla andra GPS-enheter. För att dra nytta av GPS-signalen för spel- eller navigationsändamål måste du ladda ett spel eller navigationsprogram i din PSP-enhet.

Spel

En mängd olika spel stöder GPS-funktionalitet, berikar och utökar spelupplevelsen. Till exempel fungerar Hot Shots Golf-serien som en guide till verkliga banor, med hjälp av data från GPS-enheten för att ge rekommendationer om skott och klubbval. I GPS-aktiverade flerspelarspel kan spelare i samma geografiska område använda en PSP-app som heter NEAE tillsammans med deras GPS-tillbehör för att cacha gåvor och förnödenheter för varandra på specifika platser. Enskilda spel kan utformas för att använda GPS på unika sätt. I Metal Gear kan till exempel spelare i samma närhet rekrytera varandra som allierade.

Navigering

Med GPS-tillbehöret installerat blir din PSP också en fristående navigationsenhet, som liknar andra handhållna GPS-enheter. För att kunna använda PSP för personlig navigering måste du köpa ett navigationsprogram som MaPlus, Go! Explore eller MapThis !. Sätt in UMD för din programvara i PSP: s enhet, och när den laddas kommer den att hämta satellitdata från ditt GSP-tillbehör. PSP kommer att visa kartor och intressanta platser på sin ljusa 5-tums skärm och fungerar på ungefär samma sätt som alla andra handhållna GPS. Funktionerna varierar mellan olika program, som de gör mellan kommersiella GPS-enheter, så jämför noggrant innan du väljer ett.

Alternativ

Det finns en blomstrande eftermarknad i PSP-tillbehör och modifieringar, och GPS-navigering är inget undantag. Det finns generiska mottagare från tredje part tillgängliga för PSP, som liknar Sonys egna men lägre i pris. Inte alla program fungerar med alla tredjepartsmottagare, så det är klokt att undersöka de tillgängliga alternativen innan du köper. I stället för att köpa GPS-tillbehöret separat har dedikerade spelare möjlighet att byta till den nyare PSP Vita. Vita innehåller en integrerad GPS-mottagare, samt en uppgraderad skärm, inbyggt Wi-Fi och 3G-nätverk och flera andra förbättringar jämfört med äldre modeller.