Hur man gör CD-enheten på vilken dator som helst öppen

Dator-CD-enheter ska inte vara svåra att använda. De flesta kåpor har stora knappar som sitter fast vid fronten som öppnar och stänger brickorna direkt. Med detta sagt, det finns många gånger när de helt enkelt inte svarar när du trycker på dessa knappar. Det finns ett sätt att kringgå utmatningsknappen helt och göra CD-enheten öppen från din dator.

Tryck på enhetens externa utmatningsknapp flera gånger, bara för att vara säker på att den inte fungerar. Ge enheten några sekunder att svara.

Tryck på utmatningsknappen på tangentbordet om du använder en Mac.

Öppna "Den här datorn" om du använder en dator. Om det inte finns en genväg "Den här datorn" på skrivbordet, leta efter den i Start-menyn.

Leta reda på CD-enhetens ikon bland de andra ikonerna för flyttbar lagringsenhet.

Högerklicka på ikonen och välj "Mata ut" från popup-menyn som visas. De flesta menyer har massor av alternativ, så du kan behöva söka efter det ett tag.

Sätt in ett litet, spetsigt föremål i det lilla hålet på CD-enhetens framsida. Stift och nålar fungerar bäst, även om små naglar också passar. Detta gör att enheten öppnas även om din dator är avstängd.

Starta om datorn och upprepa steg 1 till 6 om enheten fortfarande inte svarar.

Tips

Om du använder en extern CD-enhet, se till att den är ansluten till både din dator och en strömkälla. Stäng alla program som kan använda CD-enheten innan du försöker öppna den.