10 tips för att öka batteritiden för dina gadgets

Prylar som smartphones, surfplattor och bärbara datorer drivs med uppladdningsbara litiumjonbatterier som gradvis kan förlora sin kapacitet att ladda och hålla laddning. Men med god omsorg kan du göra att batterierna i dina prylar håller längre och fungerar bättre. Här är några tips för att ta hand om dina gadgetbatterier och få ut det mesta av dem.

1. Skydda dina enheter från extrema temperaturer. Att utsätta enheter för temperaturer högre än 35 ° C eller 95 ° F kan permanent skada batterikapaciteten. Vid kallt väder förlorar batteriet sin livslängd snabbt men detta tillstånd är tillfälligt, batteriet börjar fungera normalt när det når normal temperatur.

2. Idealiska förhållanden: Den söta fläcken eller den perfekta komfortzonen för dina prylar och batterier är 16 ° ~ 22 ° C eller 62 ° ~ 72 ° F.

3. Telefonfodral: Att ladda en smartphone medan den är i fallet kan skada enheten och dess batteri om skyddsfodralet inte är utformat för att sprida värme som genereras under laddning. Du måste vara försiktig med detta om du har för vana att lämna dina enheter anslutna för laddning över natten.

4. Lagring på medellång sikt: Den rekommenderade avgiften om du inte planerar att använda en enhet på en månad eller mer är 50%. Ladda inte eller ladda inte batteriet helt om du planerar att inte använda en enhet på en månad eller mer.

Att lagra en enhet med ett helt urladdat batteri kan leda till ett batteri som inte kan hålla laddningen. På samma sätt kan lagring av en enhet med fulladdat batteri leda till ett batteri med kortare batteritid.

5. Långvarig lagring: Om du planerar att lagra din enhet längre än sex månader, se till att den laddas till 50% var sjätte månad.

6. Lagringsförhållanden: Se till att dina enheter är placerade i en sval, fuktfri miljö. Prylar som telefoner, bärbara datorer och surfplattor bör inte förvaras vid temperaturer över 32 ° C.

7. Låt aldrig dina enheter tömmas helt eller gå under 10% batteriladdning. Den rekommenderade optimala tiden att ladda litiumjonbatterier är mellan 30 och 70%.

8. Lämna aldrig dina prylar utsatta för direkt solljus, som att lämna dem i en bil parkerad utanför i varmt väder. Långvarig exponering för temperaturer högre än 35 ° C kan permanent skada batteriet.

9. Låt inte dina prylar släppas, slås, kastas eller krossas på grund av slarv eller lämnar dem utan uppsikt runt husdjur och barn. Cellerna i batteriet kan drabbas av skador på grund av sådana stötar och stötar, vilket kan leda till batterifel.

10. Adapter: Att använda fel adapter kan skada ditt batteri i händelse av att adaptern inte matchar den rekommenderade strömmen till gadgets battericell.

Litiumjonbatteriet arbetar med jonrörelse mellan de positiva och negativa elektroderna. I teorin borde en sådan mekanism fungera för evigt, men cykling, förhöjd temperatur och åldrande minskar prestandan över tid - Battery University.