Fungerar min videobandspelare med en digital TV?

Trots förekomsten av DVD-, Blu-ray- och digitalvideobandspelare har många av oss fortfarande bibliotek med videoband med personliga minnen eller filmer och TV-program som inte är utskrivna. Lyckligtvis kan videobandspelare fortfarande ansluta till moderna digitala tv-apparater för att titta på dessa samlingar. Videobandspelare kan fortfarande spela in program efter digital-TV-omkopplaren, men speciell hårdvara kan krävas.

Ansluta videobandspelaren

Anslut din videobandspelare till en digital TV för att spela upp tidigare inspelat material eller kommersiellt distribuerade band. Om din videobandspelare ansluter med RCA-kompositkablar - tre röda, vita och gula kontakter - kopplar du bara in den i en tillgänglig ingång på baksidan av din TV och väljer den ingången med fjärrkontrollen. Äldre videobandspelare använder en tjock skruvkopplad koaxialkontakt och din TV kan bara ha en enda koaxialingång. Använd en koaxial switchbox eller splitter om din kabel eller antenn redan är ansluten via koaxialanslutningen. Ställ in din TV på kanal 3 eller 4, bestämd av en strömbrytare på din videobandspelare. Vissa videobandspelare har kompositkablar och en koaxialkontakt. Använd den förbättrade signalen från kompositkablarna när det är möjligt, eftersom koaxialkontakten erbjuder försämrad bildkvalitet, särskilt märkbar på en digital TV.

Spela in TV-sändningar

Om du tar emot din TV-signal via kabel eller satellit fungerar din videobandspelare som den alltid har varit när den är ansluten till en digital TV. Sedan övergången till digital sändning i juni 2009 kan videobandspelare inte längre spela in sändnings-tv utan specialutrustning. Videobandspelare som tillverkades före 2007 var inte skyldiga att inkludera en digital mottagare och kan därför inte ta emot den sända digitala signalen. För att spela in en digital sändning behöver du en digital-till-analog-omvandlarbox. Dessa lådor finns på de flesta hemelektronik och varuhus. Anslut en extern antenn till omvandlarboxen och anslut sedan omvandlaren till videobandspelaren. Eftersom omvandlaren fungerar som en tuner, välj den kanal du vill spela in på omvandlaren. Ställ in din videobandspelare på kanal 3 eller 4 - bestäms av en omkopplare på omvandlaren - eller till ljud- / videoingången. För att spela in ett program, ställ in omvandlaren till önskad kanal och ställ in timern på din videobandspelare för att spela in vid rätt tidpunkt. Vissa omvandlare gränssnitt med en videobandspelare för att förenkla programmeringen.