Hur man läser mina Yahoo Messenger chattkonversationer från en annan dator

Yahoo Messenger-tjänsten för snabbmeddelanden registrerar automatiskt alla chattkonversationer på Yahoos servrar såvida inte funktionen är särskilt inaktiverad. Konversationsposterna kan endast nås via vilken dator som helst även om den inte var värd för konversationen via Yahoo Messenger-klienten. Yahoo Messenger begränsar inspelad åtkomst till endast konton som är inblandade i konversationen och begränsar posterna till text.

Om Yahoo Messenger och konversationshistorik

Yahoo Messenger är en Yahoo-ägd och -styrd snabbmeddelandetjänst som inkluderar online-textmeddelanden, röstsamtal, videokonferenser och fildelning. Yahoo Messenger kan också kopplas till Windows Live Messenger och Facebooks chattjänst. Yahoo Messenger stöder en konversationshistorikfunktion som registrerar all konversationstext och lagrar den på en fjärransluten Yahoo-server: det betyder att konversationer inte lagras på en specifik dator du använde, och du kan komma åt dem via vilken dator som helst som är ansluten till kontot och tjänsten.

Minns konversationshistorik

Du kan komma ihåg din konversationshistorik genom att logga in på ditt Yahoo-konto via datorklientversionen av Yahoo Messenger. En gång i programmet vänsterklickar du på "Kontakter" -menyn och väljer "Konversationshistorik" från listan. Konversationer lagras av kontakten och i kronologisk ordning. Du kan komma åt en gammal konversation genom att välja kontakten som visar konversationen i fönstret. Du kan rulla upp konversationshistoriken och välja "Visa fler meddelanden" för att kronologiskt spåra igenom gamla meddelanden. Dessutom kan du leta efter specifika ord i konversationen genom att ange dessa ord i sökfältet och trycka på "Enter".

Inaktivera konversationshistorik

Konversationshistorik kan inaktiveras för hela programmet genom att vänsterklicka på "Messenger" -menyn och välja alternativet "Inställningar". Välj alternativet "Konversationshistorik" från "Kategorilista", välj den radiella bredvid "Behåll inte en historik över mina konversationer" och klicka på "OK" för att inaktivera funktionen helt. Att inaktivera konversationshistoriken gäller dock bara för den dator du använder; den andra personen du chattar med kan fortfarande spela in konversationen.

Ta bort chatthistorik

Du kan radera enskilda konversationer från konversationshistoriken genom att använda datorversionen av Yahoo Messenger. Konversationer delas upp i block som alltid kommer först: antingen består av 20 minuters konversation eller 100 utbytta meddelanden. Det finns en papperskorgsikon som visas över konversationsblocksrubriken i historiken som när du klickar på den raderar konversationen. Du kan radera alla konversationer med en kontakt genom att öppna konversationshistoriken med den kontakten och välja papperskorgen som visas högst upp i konversationen. Om du raderar konversationen tas den bara bort från din egen historik och inte den andra kontakts historik.

Stöds inte av appen

Yahoo Messenger Android- och iOS-appar kan inte visa chatthistorik på enheter som stöds. Alla konversationer som du har över Yahoo Messenger-apparna för smarttelefon kommer dock fortfarande att spelas in på Yahoos servrar. Du kan ta upp konversationshistoriken från en chatt du hade via en smartphone-app via datorklientversionen.