Hur man bäddar in en Vimeo-video på Tumblr

Bädda in videor från Vimeo i dina Tumblr-inlägg kan göra innehållet på din blogg mer dynamiskt och attraktivt för dina besökare. När du spelar en video på Vimeo kan du använda funktionen Dela för att generera en inbäddningskod. Du kan sedan klistra in den här koden i funktionen för skapande av inlägg på Tumblr för att visa videon på din sida. Du kan också redigera koden för att justera dimensionerna på den delade videon.

Öppna videon du vill dela på Vimeo. Håll muspekaren över videon medan du spelar upp den och klicka sedan på "Dela" för att visa delningsalternativen.

Markera koden i avsnittet Bädda in och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera den till ditt urklipp. Alternativt klickar du på "Visa alternativ" och väljer sedan att automatiskt spela upp eller loopa videon när den är inbäddad i Tumblr-inlägget.

Öppna guiden för skapande av Tumblr-inlägg (länk i resurser), ange en titel för ditt inlägg i avsnittet Titel och ange sedan inläggets text i textfältet.

Klicka på "HTML" -knappen för att öppna källkoden för inlägget och tryck sedan på "Ctrl-V" för att klistra in koden från urklipp i källkoden, var som helst efter ""tagg och före raden som innehåller"".

Klicka på "Lägg upp" för att skicka ditt meddelande med Vimeo-videon bifogad på din Tumblr-sida.

Tips

För att justera storleken på videon du bäddar in, byt ut värdet "bredd" i den inbäddade källkoden med önskad bredd i pixlar. Detta justerar också höjden på videon för att inte förvränga bilden.