Hur man använder pekskärmen i DS Emulator

Den handhållna videospelkonsolen Nintendo DS använder två olika skärmar för att visa speldata. Den ena skärmen visas endast, medan den andra har ett pekskärmsgränssnitt med en plastpenna. Du kan interagera med spelet med detta gränssnitt utöver de vanliga knapparna som kommer inbyggda i systemet. Vissa spelare föredrar att spela sina DS-spel på sin dator för att dra nytta av den större skärmen och för att undvika besväret med att hantera fysiska medier och batteritid. Lyckligtvis kan de mest populära Nintendo DS-maskinvaruemulatorerna replikera DS: s pekskärmsgränssnitt.

Ladda ner och installera No $ GBA, en Game Boy Advance och Nintendo DS-emulator som stöder mikrofonen och pekskärmsfunktionerna i Nintendo DS. Du kan manipulera pekskärmen genom att flytta och vänsterklicka på musen till höger på skärmen. Som standard motsvarar den nedre skärmen i No $ GBA DS: s pekskärm. Du kan flytta eller ändra storlek på platsen för denna skärm med tilläggsprogrammet NO $ Zoomer. Både No $ GBA och NO $ Zoomer finns gratis på emuparadise.me.

Emulera Nintendo DS-pekskärmen med gratis Nintendo DS och DS Lite-emulator DeSmuME. Den nedre skärmen är som standard DS-pekskärmen. Vänsterklicka och dra med muspekaren för att simulera effekten av Nintendo DS-pennan på pekskärmen. Du kan också ändra storlek och omorientera de två skärmarna på DeSmuMEs "Alternativ" -skärm. DeSmuME är tillgängligt gratis från desmume.org.

Skaffa Nintendo DS-emulatorn iDeaS, som använder det nedre fönstret för att efterlikna DS-pekskärmen. Du kan omorientera och ändra storlek på de två skärmarna från menyn "Alternativ" om du inte gillar standardinställningen. För att interagera med spelet och efterlikna pennan använder du datorns mus och vänsterklickar pekskärmsfönstret. Du kan få iDeaS gratis från ideasemu.biz.