Hur man vet om ett nummer är en fast telefon eller en mobiltelefon

Även utan att betala för nummerpresentatör från din trådlösa operatör kan du ta reda på om ett fast telefonnummer eller ett telefonnummer har ringt dig med hjälp av ett onlineverktyg, till exempel en telefonnummervaliderare eller sökning med omvänd nummer.

Telefonnummer Validator

Det enklaste sättet att avgöra om ett telefonnummer är en fast telefon eller ett mobilnummer är att använda ett valideringsverktyg för telefonnummer. Det finns en mängd olika valideringsverktyg för telefonnummer tillgängliga online, inklusive både gratis och betalda alternativ. Vissa valideringsverktyg kan användas gratis för att kontrollera telefonnummerstypen men ta betalt för ytterligare information, t.ex. namnet på den person som äger telefonnumret. TextMagic, Phone Validator och Searchbug är tre tillgängliga valideringsalternativ för telefonnummer.

Omvänd telefonnummer Sök

Ett annat alternativ för att kontrollera typen av telefonnummer är att använda en webbplats för omvänd telefonnummer. Webbplatser för omvänd telefonsökning visar både telefonnummer och annan information som validerare av telefonnummer inte gör, till exempel telefonoperatören, ägarens adress och andra adresser som tidigare har associerats med det numret. Som med telefonnummervaliderare avslöjar dessa webbplatser grundläggande information gratis medan du tar betalt för ytterligare information. Webbplatser som Spokeo, Whitepages och BeenVerified visar grundläggande information som telefonnummer typ gratis, så det här är ett bra alternativ för att kontrollera om det samtal du har fått kommer från en fast telefon eller mobiltelefon.

Nummerpresentationsappar

Om telefonnummervaliderare eller webbplatser för omvänd telefonsökning inte ger dig den information du behöver för ett visst nummer kan en nummerpresentationsapp vara ett bra alternativ. Nummerpresentationsappar för iPhone och Android visar identifierande information om inkommande samtal inklusive deras telefonnummer, uppringarens stad och ibland uppringarens namn. Nummerpresentationsappar som finns inkluderar Truecaller, Mr. Number, CIA (Caller Identification & Search) och Caller-ID.

Andra alternativ

Om inget av ovanstående verktyg visar huruvida telefonnumret i fråga är en fast telefon eller en mobiltelefon, är du inte helt ute med alternativen. Ett alternativ att titta på är din mobiloperatörs faktura- och samtalslogg. Vissa operatörer visar telefonnumret bredvid samtalets startplats.

Ett annat alternativ är att försöka sms-numret. Om numret är en fast telefon får du inget svar på texten, men om numret är en mobiltelefon kan du få tillbaka en text.

Ett sista alternativ är att gå till Google.com och skriva in numret för att söka efter det. Numret kan visas på telefonnummer-ID-webbplatser, vilket kommer att visas i Googles resultat. Ofta visar dessa webbplatser också typen av telefonnummer.