Hur man formaterar en 2 TB My Passport extern hårddisk på en dator

Western Digital partitionerar 2TB My Passport externa hårddiskar till en enda NTFS-partition som är optimerad för Windows-operativsystem. Denna enda partition gör omformatering av enheten möjlig genom Windows 8: s Disk Management-verktyg utan att behöva skapa en ny volym. Du bör dock säkerhetskopiera viktiga data på enheten innan du formaterar om den. När formatet är klart kommer alla data på enheten att gå förlorade.

Steg 1

Anslut 2TB My Passport-enheten till din dator med USB-kabeln.

Steg 2

Tryck på "Win-X" för att öppna Windows 8: s verktygsmeny och välj "Diskhantering". Alternativt högerklickar du på det nedre vänstra hörnet på skärmen och väljer "Diskhantering".

Steg 3

Högerklicka på den externa enhets bokstav från endera rutan i Diskhantering och välj "Format".

Steg 4

Klicka på rullgardinsmenyn "File System" och välj "NTFS" om du bara vill använda enheten i Windows-operativsystem. Om du också behöver använda enheten på en Mac, välj "exFAT". Alternativt kan du ange ett namn på enheten i fältet Volymetikett. Det här namnet hjälper till att identifiera enheten i File Explorer.

Steg 5

Avmarkera "Utför ett snabbt format" för att säkerställa att du raderar data på enheten ordentligt. Om du inaktiverar det här alternativet ökar formattiden avsevärt. Håll det här alternativet markerat om du inte är orolig för säkerhet och vill ha en snabb omformatering.

Klicka på "OK" för att formatera enheten. Beroende på ditt tidigare val och datorns hastighet kan formateringen ta sekunder eller timmar.