Hur man söker på Verizon trådlösa mobilnummer

Verizon Wireless tillåter dig inte att söka efter ägaren av ett telefonnummer på sin egen webbplats. Testa istället en mängd andra webbplatser, inklusive sökmotorer som Google och Bing, Whitepages och Facebook, för att söka efter Verizon-nummer eller sådana från någon annan operatör.

Om du får trakasserande eller hotande telefonsamtal till ett Verizon-nummer kan Verizon också hjälpa till att spåra dessa samtal och överlämna informationen till brottsbekämpning.

Använd en traditionell sökmotor

Om du undersöker Verizon-telefonnummer eller de från någon annan operatör, är det värt att kontrollera om dessa nummer är listade någonstans online. Även om du inte känner igen ett telefonnummer kan det finnas på en offentlig webbplats om det tillhör ett företag eller någon som har en personlig webbplats.

Besök Google, skriv telefonnumret i rutan "Sök" och klicka på "Google Sök". Se om någon av listorna anger nummerets ägare. Det är värt att prova flera varianter av numret om du inte ser det först. Du kan till exempel försöka söka efter "(555) 555-5555" och efter "555-555-5555," om numret är listat på ett sätt och inte det andra.

Om Google inte har en lista för numret kan du prova att göra samma sökningar med Bing. De två motorerna lagrar och indexerar ibland lite olika sidor.

Sök på Whitepages

Whitepages är en sökmotor för telefonnummer. Det liknar, men är inte anslutet till, de traditionella telefonbolagen för vita sidor som Verizon har länge publicerat. Eftersom den inte är ansluten till någon särskild operatör kan den här tekniken fungera även om numret inte är ett Verizon-nummer eller om du inte är säker på vilken operatör som har utfärdat det.

Besök Whitepages webbsida för omvänd telefonnummer, ange telefonnumret i rutan "Sök" och klicka på "Sök" -knappen.

Även om Whitepages inte har information om vem som äger numret kan det ha annan potentiellt användbar information, som staden och staten där numret är registrerat.

Sök på Facebook

Om ett Facebook-konto registrerat med ett visst telefonnummer har sekretessinställningar som är sökbara kan du hitta det kontot genom att söka på Facebook.

Besök Facebook, skriv telefonnumret i rutan "Sök" och klicka på knappen "Sök".

Hantera trakasserande och hotfulla samtal

Om du får trakasserande eller hotande samtal till en Verizon-telefon, även om du inte är säker på om de också är gjorda av ett Verizon-nummer, kan du anlita Verizons hjälp med att rapportera dem till brottsbekämpning.

Efter att ha fått ett sådant samtal, slå *57 för att aktivera samtalspårningsfunktionen. Numret kommer att spåras, men informationen kommer endast att släppas till en brottsbekämpande myndighet. Kontakta din lokala polis eller Verizons säkerhetsavdelning för mer information.