Hur man hittar Netgear WPA-koder

Netgear-routrar inkluderar stöd för Wi-Fi Protected Access (WPA). WPA krypterar ditt trådlösa nätverk, vilket förhindrar att människor utan WPA-koden spionerar på din nätverksaktivitet eller loggar in på nätverket. Om du inte känner till Netgear-routerns WPA-kod kan du hitta den på routerns installationsskärm eller återställa den från en dator som kommer ihåg den

Router

Hitta Netgear-routerns WPA-kod på inställningssidan. Gå till inställningssidan genom att skriva "192.168.0.1" i webbläsarens adressfält och trycka på "Enter". Om det numret inte fungerar kan du prova "192.168.1.1" istället. Skriv “admin” som användarnamn och ange routerns lösenord. Använd “lösenord” om du inte har ställt in ett eget lösenord. Klicka på "Trådlösa inställningar" till vänster på installationssidan och läs WPA-koden från lösenfrasrutan på sidan.

Windows

Windows kan spara WPA-koder när en dator ansluts till din Netgear-router. Om du har tillgång till en dator med koden sparad kan du återställa koden från datorn och använda den för att komma åt det trådlösa Netgear-nätverket på en annan enhet. Windows erbjuder inte ett sätt att visa sparade trådlösa nätverksnycklar, men du kan använda ett gratis program från tredje part för att återställa dem. Ladda ned och kör ett program som WirelessKeyView, Network Password Recovery Wizard eller Wireless WEP Key Password Spy för att återställa en sparad WPA-kod.

Återställa

Om du har glömt lösenordet som du behöver för att komma åt din Netgear-routerns inställningssida, återställ routerns inställningar helt. Denna process raderar din WPA-kod, inloggningslösenord och alla andra anpassade inställningar. Återställ routern genom att hitta den lilla, infällda “Reset” -knappen på routerns baksida och trycka på den med ett smalt föremål. Håll knappen intryckt i 10 sekunder och vänta tills routern startar om. Efter att ha återställt routern kan du logga in på din routers inställningssida med standardlösenordet och skapa en ny WPA-kod.

Förändra

Du kan ändra WPA-koden från den trådlösa inställningslänken på routerns inställningssida. Om du har återställt din router är det viktigt att du ställer in en ny WPA-kod. Vem som helst kan ansluta till ditt trådlösa nätverk om du inte ställer in en WPA-kod. Välj en av "WPA" -säkerhetstyperna under säkerhetsalternativ på sidan, skriv en ny kod i lösenfrasen och klicka på "Apply". Ange den nya koden på varje trådlös enhet efter att ha ändrat den.