Hur man redigerar en SRT-fil

En SRT-fil (SubRip Format) är en av de olika typerna av filformat som innehåller undertexter för filmer och videor. Om du vill lägga till några av dina egna ord i undertexterna som visas på skärmen kan du redigera en SRT-fil med antingen "Anteckningar" eller "WordPad" -programmen som finns i Windows. Skapa dock en säkerhetskopia av SRT-filen innan du börjar redigera, så att du kan återställa originalet om du bestämmer att du inte gillar dina ändringar.

Öppna SRT-filen med antingen "Anteckningar" eller "WordPad." Du kan vanligtvis hitta en SRT-fil i en mapp som innehåller en film eller en video. Högerklicka på SRT-filen och klicka på "Öppna" på popup-menyn. Klicka på alternativknappen bredvid "Välj ett program" och klicka på "Öppna". Välj "Anteckningsblock" eller "WordPad" och klicka på "OK".

Redigera tiden som en textfras visas eller själva frasen genom att markera tiden eller frasen med musen och skriva ändringarna. Varje undertextfras ska separeras med andra fraser i numrerade avsnitt. Varje avsnitt innehåller en fras tillsammans med den tid det visas på skärmen.

Klicka på "Arkiv" och sedan på "Spara" för att bevara dina ändringar.

Tips

Skapa en säkerhetskopia av SRT-filen innan du redigerar. Högerklicka på filen och välj "Kopiera". Hitta en plats på din hårddisk där du vill spara säkerhetskopieringsfilen. Högerklicka över ett tomt utrymme på den platsen och välj "Klistra in" i popup-menyn för att skapa en säkerhetskopia. Undvik att skapa en säkerhetskopia till samma mapp som den ursprungliga SRT-filen, eftersom det kommer att skriva över den befintliga filen.