Hur man lägger till en blogglista på Tumblr

Med ett Tumblr-tema som Kalalalani, Prologue eller Vignetti kan du lägga till en blogroll-liknande lista direkt i sidofältet genom att lägga till några rader anpassad kod i din mall. Om ditt tema inte stöder ett sidofält kan du ändå lägga till en bloggrulle genom att skapa en ny Tumblr-sida som innehåller alla bloggar du personligen följer och vill dela med andra.

Lägg till bloggroll i temasidfältet

Logga in på ditt Tumblr-konto, klicka på "Anpassa" och välj sedan "Redigera HTML."

Bläddra igenom HTML-koden tills du hittar avsnittet som innehåller temat sidofält. Till exempel börjar sidofältet för Kalalalani-temat med "

  "och slutar med"
."

Infoga en tom rad ovanför ""tagg för att göra plats för ytterligare HTML-kod.

Skriv ett nytt "

 • "tagg i den tomma raden du skapade för att lägga till ytterligare ett listobjekt. Tumblrs redaktör lägger automatiskt till den avslutande taggen åt dig.

  Skriv "Blogroll" vid infogningspunkten mellan "

 • "och"
 • "taggar för att skapa en etikett för blogrollsektionen i sidofältet.

  Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se om texten "Blogroll" visas i sidofältet. Vissa teman kräver ytterligare CSS-kod för att göra din nya text synlig. För att till exempel göra "Blogroll" synlig i Kalalalani-temat, byt ut "

 • "tagg med följande kod som ändrar etiketttextens färg till vit:

 • Klicka ovanför ""tagg och tryck sedan på" Enter "för att skapa en tom rad för en blogglänk.

  Skriv HTML-koden för listobjektet som kommer att innehålla den första blogglänken. Skriv till exempel följande rad under bloggrolletiketten:

 • Redaktören lägger automatiskt till de stängande taggarna för dig när du skriver, så att din kod ser ut så här:

 • Skriv HTML-koden för att lägga till webbadressen för den första bloggen i ""tag. Om din första blogg till exempel har webbadressen" http://myfavoriteblog.com ", bör din kod likna följande:

 • Klicka framför ""tagg och skriv sedan namnet på den första bloggen. Om bloggen till exempel heter" Min favoritblogg "bör din kod likna följande rad:

 • Min favoritblogg
 • Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se dina ändringar.

  Lägg till CSS-kod för att minska storleken på den första bloggens namn. Om du till exempel använder Kalalalani-temat, ändra teckenstorleken till cirka 10 pixlar. Din justerade kod ska se ut som följande:

 • Min favoritblogg
 • Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se dina ändringar. Använd den första blogrolllänken som du skapade som ett exempel för att lägga till ytterligare bloggar.

  Klicka på "Spara" för att göra dina ändringar permanenta.

  Lägg till Blogroll-sida

  Klicka på bakåtpilen på panelen Anpassa och klicka sedan på knappen "Lägg till en sida".

  Skriv ett namn för att komplettera webbadressen till din nya sida. Till exempel, om din Tumblr-URL är "goodblog.tumblr.com", ska din färdiga URL se ut som följande rad:

  goodblog.tumblr.com/blogroll

  Skriv en rubrik på din bloggrollsida och klicka sedan på vippomkopplaren "Visa en länk till den här sidan" för att slå på den.

  Skriv namnet på din första blogg i redigeringsrutan.

  Välj bloggens namn och klicka sedan på knappen "Infoga / redigera länk".

  Skriv webbadressen för bloggen i inmatningsrutan märkt "Link URL", klicka på "Insert link" -knappen och klicka sedan på "Save".

  Varningar

  Medan dina temändringar kan se OK ut i Tumblrs förhandsgranskningsfönster eller i din webbläsare kan besökare som använder en annan webbläsare eller en mobil enhet se objekt som inte är på plats eller förvrängda. Visa din Tumblr-blogg med så många olika webbläsare och hårdvaruplattformar som möjligt för att säkerställa att din webbplats alltid ser ut som du tänkte att den skulle se ut.