Hur man ansluter en MacBook till en annan MacBook

Det finns två sätt att ansluta en MacBook direkt till en annan MacBook. Om du behöver båda datorerna för att vara interaktiva kan du skapa ett privat nätverk på en av MacBooks med hjälp av dess trådlösa nätverksfunktioner. De olika delningsalternativen kan sedan användas för att dela hårdvara, möjliggöra fjärrhantering eller dela filer. Du kan också använda Target Disk Mode för att ansluta en MacBook till en annan som om det vore en extern hårddisk. Alla filer på MacBook som körs i Target Disk Mode kommer att vara tillgängliga för den andra MacBook precis som på alla externa hårddiskar.

Skapa ett privat nätverk

Steg 1

Klicka på "Skapa nätverk" från "AirPort" -ikonen längst upp till höger på skärmen. Ikonen finns till vänster om klockan.

Steg 2

Ange ett namn för nätverket.

Steg 3

Klicka på alternativet "Kräv lösenord" i Mac OS 10.6. Klicka på knappen "Visa alternativ" i Mac OS 10.5.

Steg 4

Klicka på rullgardinsmenyn "Säkerhet" och välj alternativet 128-bitars.

Steg 5

Ange ett lösenord med exakt 13 tecken och klicka sedan på "OK".

Steg 6

Klicka på "Systeminställningar" i "Apple" -menyn och klicka sedan på "Delning" -ikonen.

Steg 7

Klicka på kryssrutan bredvid vad du vill dela. Du kan till exempel dela filer, skrivare, DVD-enheter, Internetanslutningar eller aktivera fjärrinloggning.

Steg 8

Klicka på plustecknet under listan "Användare" i det objekt du vill dela för att ge specifika användare behörighet att komma åt det delade objektet. Upprepa steg 7 och 8 för varje artikel och på varje MacBook som du vill dela med dig av. Stäng fönstret Systeminställningar när du är klar.

Klicka på "AirPort" -ikonen på MacBook där du inte skapade nätverket och klicka på namnet på nätverket du just skapade. Ange lösenordet för att ansluta och klicka sedan på "OK".

Använda Target Disk Mode

Steg 1

Stäng av den MacBook du vill komma åt som en hårddisk.

Steg 2

Anslut båda MacBooks med en FireWire-kabel. Tänk på att detta inte är en vanlig FireWire-kabel. För att ansluta med FireWire 800-porten, se att båda MacBooks har 9-stiftsporten och köp sedan en 9-stift-till-9-stifts FireWire-kabel. Hamnen är helt rektangulär. För att ansluta med FireWire 400, se att båda MacBooks har 6-stiftsporten och köp sedan en 6-stift-till-6-stifts FireWire-kabel. FireWire 400-porten är rektangulär men har en kurva på ena sidan av rektangeln.

Steg 3

Slå på MacBook och håll ned "T" -tangenten på tangentbordet tills du ser den gula FireWire-ikonen för att starta den i Target Disk Mode. Det kommer att visas på den andra MacBook som en extern enhet.

Steg 4

Överför alla filer till eller från MacBook i Target Disk Mode och dra dess ikon från skrivbordet till papperskorgen i Dock för att mata ut den.

Tryck på strömbrytaren på MacBook i Target Disk Mode och dra ut FireWire-kabeln.