Hur man komprimerar och skickar en MPEG-fil

Trots de tekniska framstegen med höghastighetsinternet är det tidskrävande att skicka en videofil mellan datorer på grund av filens stora storlek. Ett av de vanligaste filformaten är MPEG, standarden för DVD-filmer. Om du vill skicka en MPEG-fil kan du inte bara bifoga filen till ett e-postmeddelande på grund av begränsningar i bilagor. Det enklaste sättet att skicka filen till en annan användare är att komprimera den och sedan ladda upp den till en tredjepartsserver.

Ladda ner och installera programvara för filkomprimering. De vanligaste komprimeringsprogrammen är WinRAR och WinZip. Dessa är båda kostnadsfria verktygsprogram som enkelt kan laddas ner och installeras på din dator. De finns i 32- och 64-bitarsversioner.

Komprimera MPEG-filen. Högerklicka på MPEG-filen som du vill komprimera och välj "Lägg till i arkiv ..." från menyn. Infoga ett namn för den nya filen och klicka på "OK". Processen tar ett tag. För en en-gigabyte-fil, förvänta dig fem till tio minuters komprimeringstid.

Om din ursprungliga MPEG-fil är större än en gigabyte, överväg att dela upp filen i mindre bitar med WinRAR eller WinZip. I huvudmenyn väljer du "Dela upp till volymer" och väljer storleken på varje volym baserat på hur liten du vill att varje bit ska vara. Du måste då skicka varje enskild bit, och mottagaren måste använda samma komprimeringsprogram för att sätta ihop bitarna igen.

Skicka den komprimerade filen. Du har två alternativ för att göra detta: Använd en online-sändningstjänst med hjälp av dess server eller ladda upp filen till din egen webbhotell-server. Online-sändningstjänster inkluderar Hightail.com, DropSend.com och TransferBigFiles.com. De flesta av dessa företag tillåter dig att skicka små filer gratis men kräver att du betalar för ett abonnemang för större filer.

Det andra alternativet för att skicka filen är att ladda upp den till din egen webbplatsserver med ett FTP-program. Vanliga FTP-program inkluderar FileZilla och SmartFTP. När du har installerat ett FTP-program väljer du helt enkelt filen du vill ladda upp från programmet. Högerklicka på filen och välj "Ladda upp". Beroende på hastigheten på din internetanslutning kan det ta flera timmar att ladda upp stora filer. När uppladdningen är klar kan du skicka en länk till filen till mottagaren.