Hur fixar jag Samsung LED TV-skärmfördröjning

Skärmfördröjning, ibland även kallad ingångsfördröjning eller visningsfördröjning, hänvisar till en fördröjning mellan den tid då en videoingång (som en kabelbox, DVD-spelare eller spelkonsol) ger en instruktion till en TV att visa en viss bild och den bilden visas på skärm. Det beror främst på behovet av moderna skärmar, som har ett fast antal pixlar, för att justera den inkommande signalen så att den passar pixlarnas "rutnät". Andra viktiga orsaker är att TV: n måste skapa konstgjorda bilder om ingångssignalen inte matchar TV: ns visningshastighet (antalet gånger som bilden ritas om per sekund) och TV: n som justerar bilden för att förbättra färgbalansen eller kontrasten.

Effekter av skärmfördröjning

För det mesta är skärmfördröjning inte ett problem när du tittar på TV eller filmer: även om det finns en fördröjning i behandlingen kommer inte tittaren att märka någon fördröjning i signalen om den inte är inkonsekvent. Ibland kanske du märker att TV: n inte är synkroniserad med ljudet på ett externt surroundljudsystem. ofta kommer surroundsystemet att fördröja uppspelningen för att eliminera denna skillnad. Skärmfördröjning är sannolikt ett problem i videospel, där processen att spelaren ser något hända på skärmen, svarar på detta genom att trycka på en knapp och sedan se effekterna av att trycka på den knappen fördröjd, vilket gör att spelet känns mindre lyhört.

Pixel svarstid

Skärmfördröjning kan förväxlas med svarstid för pixlar. Det senare är den faktiska tiden det tar för en pixel att byta färg, vilket i en LED- eller LCD-skärm involverar den fysiska processen att kristaller vrids för att antingen blockera eller släppa igenom ljus. Pixelens svarstid kan vara ett problem om den är långsammare än det intervall som skärmen uppdateras, vilket innebär att när som helst kommer vissa pixlar att visa en ram och andra visa en tidigare bild. Detta orsakar dock en annan effekt, nämligen en skenbar suddighet i den rörliga bilden. I teorin kan en långsam svarstid för pixlar bidra till den totala skärmfördröjningen, men den kommer bara att stå för en mycket liten del av problemet.

Samsung Lag

Webbplatsen DisplayLag.com testar hundratals tv-apparater för skärmfördröjning. Från och med november 2013 visar dess databas att Samsungs LED-TV-intervall är ungefär jämnt fördelat mellan modeller klassade som "bra" (med en skärmfördröjning mellan 22 millisekunder och 40 millisekunder) och bara "OK" (med en skärmfördröjning på 42 millisekunder till 59 millisekunder). Om du funderar på en Samsung LED-skärm och planerar att spela många spel betyder det stora utbudet av fördröjningstider i Samsung-modeller att du bör undersöka och välja din TV noggrant.

Fixing Screen Lag

Din skärm kommer alltid att ha någon form av fördröjning eftersom den bearbetar insignalen, men att reducera mängden bearbetning som krävs kan minska förseningen till den punkt att det inte är ett märkbart problem. Med en Samsung TV är den enklaste lösningen att använda skärmmenyn för att välja "Spelläge", som vanligtvis finns i avsnittet Allmänt. Detta justerar automatiskt inställningarna för att minimera bearbetningen och samtidigt hålla bildkvaliteten så bra som möjligt, men du kanske fortfarande märker en liten försämring. För bästa resultat, anslut din spelkonsol till TV: n först och slå sedan på spelläget. Se till att stänga av spelläget när du är klar att spela, eftersom det kan innebära att du antingen inte kan titta på video från andra källor eller att du får dålig bildkvalitet. Om du inte är nöjd med spelläget kan du försöka använda inställningsmenyn för att stänga av ytterligare eller onödiga bildbehandlingsfunktioner. Du måste använda trial and error för att hitta den bästa balansen mellan skärmfördröjning och bildkvalitet.