Vad är en proxyadress?

Fullmakter tjänar som representanter eller surrogat för dig på webben, och din proxy-adress hänvisar till denna aktivitet antingen för din dators internetanslutning och server eller ditt e-postsystem när du har flera e-postadresser. En proxyserver fungerar som mellanhand för dig och resten av Internet i syfte att skydda din identitet, medan proxy-e-postadresser gör att du kan använda en enda brevlåda för att hantera all din e-post.

Privat proxysurfing

När du pratar om din övergripande internetanslutning är din proxy-adress IP-adressen för en speciell server som fungerar som mellanhand mellan dig och de webbplatser och webbtjänster du använder. Proxyservrar ger dig ett extra skydd när du surfar på webben eftersom webbplatser endast har serverns IP-adress istället för din egen, så dina handlingar kan i allmänhet inte spåras tillbaka till dig och tjänster har svårt att spåra dina övergripande webbaktiviteter.

Servertyper och fördelar

De två huvudtyperna av proxyservrar är anonyma och snedvridande proxyservrar. Anonyma proxyservrar döljer helt enkelt din IP-adress, medan distorsion av proxyservrar faktiskt ger webbplatser och tjänster en felaktig IP-adress. Snedvridande servrar är inte alltid uppenbara proxyservrar, så webbplatser luras ofta av den falska IP-adressen. Utöver att tillhandahålla anonymitet har proxyservrar också alternativ för att övervaka trafik som kommer till din dator, så att du kan skanna nedladdningar efter virus före leverans eller hindra obehöriga tjänster från att komma åt din dator.

Postlåda fullmakt

När det gäller din e-post används proxyadresser för att låta dig ha flera e-postadresser direkt till en inkorg. Din huvudsakliga e-postadress används som din inloggningsinformation och proxyadresserna kanaliseras till inkorgen i huvud-e-postkontot. Detta är särskilt användbart för webbansvariga och hjälpdiskar, där IT-teammedlemmar har ett personligt konto såväl som allmänna hjälpkonton så att användare kan rapportera fel eller problem.

Microsofts proxyanvändning

Microsofts Exchange Server-e-posttjänst är ett av de mest framträdande e-postprogrammen som hänvisar till dina sekundära e-postadresser som proxyadresser. Exchange använder för närvarande proxyadresser för e-postrelaterade objekt som du får åtkomst utöver dina sekundära konton. Proxyadresser finns för servermottagarobjekt som inkluderar distributionsgrupper, offentliga mappar och vissa nätverksenheter som skrivare eller skannrar som använder e-post.