Routrar kompatibla med Time Warner

När de prenumererar på Time Warner-kabeltjänsten får användarna ofta möjlighet att hyra ut nödvändig utrustning från företaget. Kabelinternet kräver åtminstone ett kompatibelt modem, men för att dela flera datorer på anslutningen krävs också ett modem. Medan du köper denna utrustning kan du spara pengar i slutändan, men den måste uppfylla lämpliga krav för att arbeta med din anslutning.

Routerkompatibilitet

De allra flesta Ethernet-baserade routrar fungerar med alla Time Warner-nätverk. Routern måste vara Ethernet-kompatibel och stödja Internet Protocol version 4 (IPv4). IPv4 gör det möjligt för routern att dela den enda, offentliga IP-adressen som tillhandahålls av Time Warner mellan flera enheter "bakom" routern, med hjälp av en teknik som heter Network Address Translation. Trådlösa routrar kommer att vara liknande kompatibla, eftersom dessa routrar helt enkelt ger hemapparater möjlighet att ansluta till routern via en trådlös radiofrekvens och kommer inte att ha någon inverkan på routerns förmåga att ansluta till kabeltjänsten.

Kompatibla modem

Ju större oro när du ansluter din egen utrustning till Time Warners bredbandsnät är kabelmodemet. Time Warner- och Road Runner-kabeln (en uppdelning av Time Warner) -kabeln ger en omfattande lista över kompatibla modemtyper. De listade företagen inkluderar välkända namn som NetGEAR, Cisco och Motorola. Stöd tillhandahålls dock för en mängd mer obskyra tillverkare av kabelmodem, inklusive Arris, ZyXEL och Thomson (se Resurser).

Modem kontra en router

Routrar skiljer sig från modem genom att de bara hanterar att skicka data till rätt plats. Modem, en förkortning av termen Modulator / Demodulator, är en enhet som tar analoga vågor och omvandlar dem till digitala 0 och 1 som används av datorer. De flesta modem innehåller endast en enda Ethernet- eller USB-anslutning för en dator. USB- eller Ethernet-anslutningen på ett modem går till WAN-porten (Wide Area Network) på en router. Routerns uppgift är alltså att översätta interna, privata Internetprotokolladresser för att använda den offentliga "internet" IP-adressen som tilldelats av Time Warner via modemet. Vissa företag tillverkar enheter som kombinerar både modemet och routern tillsammans, till exempel Motorola SBG941.

DOCSIS-kompatibilitet

När du köper ditt eget modem för Time Warner kräver företaget att modemet uppfyller Data-Over-Cable Service Interface Specifications (DOCSIS). DOCSIS-standarden är ett branschdokument som definierar hur de analoga signalerna omvandlas till digitala. Time Warner varnar för att det inte kan garantera prestanda för ett DOCSIS-modem som det inte har tillhandahållit dig. Du kan dock mildra denna möjlighet genom att få den senaste versionen av DOCSIS tillgänglig.