Hur man hittar batteriladdningsappar på Android-telefon eller surfplatta

Om din Android-telefon förlorar sin batteritid snabbare än normalt är det värt att titta på batterianvändningsskärmen på din enhet för att hitta batteriladdande appar på Android-telefon eller surfplatta.

Hitta batteriladdningsappar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att hitta batteriladdande appar på Android Phone eller Tablet

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon.

2. På inställningsskärmen klickar du på alternativet Batteri som finns under avsnittet "Enhet".

På skärmen Batteri kan du se hur mycket batteri (i procent) som används av appar, system och hårdvaran på din Android-telefon sedan den sista full laddningen (se bild nedan)

Eftersom dessa siffror är relaterade till den sista fullladdningen, får du en bättre uppfattning om appar som använder batteritid på din enhet om du kontrollerar den här skärmen efter att batteriet nästan har använts (säg vid 30 ~ 25%).

Minska batterianvändningen med appar på Android-telefon

När du börjar övervaka appar på skärmen Batteri kommer du att märka att vissa appar använder mer batterikraft jämfört med andra appar.

Om en viss app använder för mycket batterilivslängd kan du antingen ta bort appen (om den inte är viktig) eller så kan du inaktivera appen från att köra i bakgrunden.

Sociala medie-appar som Facebook och Snapchat är kända för att vara ständigt upptagna i bakgrundsaktiviteter, vilket leder till överdriven batteribruk.

Du kan begränsa effekterna av sådana appar på batteriet på din Android-telefon genom att inaktivera bakgrundsaktiviteter för dessa appar.

1. Klicka på Inställningar> Appar> bläddra ner och tryck på appen som du vill inaktivera bakgrundsaktivitet för.

2. Klicka på Datanvändning på skärmen Appinfo.

3. Avaktivera alternativet för bakgrundsdata på nästa skärm genom att flytta väljaren till OFF-position.

Minska batterianvändningen med hårdvara och systemtjänster på Android-telefonen

Tillsammans med Apps ger skärmen Batteri information om batteriförbrukning av systemtjänster och hårdvara. Låt oss ta en titt på hårdvara och systemtjänster innan vi går till apparna.

Skärm: Du kan minska mängden batterikraft som används på skärmen på din Android-telefon eller surfplatta genom att sänka ljusstyrkan och ställa in din Android-telefon för att stänga av skärmen när den inte används.

Mobil standby: Om du använder mobilnätet kommer din Android-telefon att sluta använda mer batteritid om mobilsignalen är svag.

WiFi: WiFi-radion på din Android-telefon använder ström även om du inte är ansluten till ett WiFi-nätverk. Detta händer eftersom din enhet ständigt söker efter tillgängliga WiFi-nätverk.

Du kan förvänta dig att spara lite batterilivslängd genom att inaktivera WiFi på din Android-telefon, när det inte behövs.

Google Play-tjänster: mängden batterikraft som används av en massa Google-tjänster på din Android-telefon - Google Maps, Google Play-butik, Google-kontohanterare och andra.

Telefonaktivitet: Din Android-telefon använder batteriström när den lägger sig i viloläge och även när den växlas till batterisparläge.

Android OS: Anger mängden batteri som används av Android-operativsystemet på din Android-telefon.

Android-system: Detta representerar mängden batteritid som används av olika Android-systemtjänster som appen Inställningar och systemappar.

Det enda sättet att minska batterikraften som förbrukas av Android System-tjänster är att aktivera Batterisparläge på din Android-telefon eller surfplatta.

När batterisparläge är aktiverat stängs de flesta bakgrundsaktiviteter automatiskt av på din enhet, vilket resulterar i att batteriets livslängd sparas.