Kan jag få betalt för att blogga på Tumblr?

Tumblr som medium erbjuder inget sätt att få betalt för de inlägg du gör, men du kan förvandla din Tumblr-blogg till en inkomstkälla. För vissa användare är den enklaste metoden att placera annonser på din bloggsida eller till och med i dina inlägg. Att använda din Tumblr-blogg som en metod för sociala medier för att komplettera ditt företag har dock potential att göra dig mer pengar på lång sikt.

Annonsutrymme

Det enklaste sättet att få betalt för bloggning på Tumblr är att inkludera annonser på din blogg. Om du inte har börjat arbeta med annonsutrymme kan du använda en tjänst som Google AdSense för enkel integrering i din blogg. Andra automatiserade tjänster inkluderar Project Wonderful och Amazon Associates (länkar i resurser). Du kan också sälja annonsutrymme oberoende, även om detta ofta kräver antingen starka nätverksanslutningar eller direkt kontakt med företag.

Sponsrade inlägg

För att få betalt för dina specifika inlägg kan du titta på affiliate-marknadsföring eller registrera dig för att skriva sponsrade inlägg för företag i sin tur mot betalning. Affiliate-marknadsföring kan fungera på ett antal sätt - vissa metoder fungerar på provision, medan andra betalar när dina besökare genomför någon form av åtgärder. Enligt Darren Rowse från ProBlogger kan detta fungera bra för bloggare, men bara om din publik är en som litar på ditt ord och sannolikt kommer att agera på dina inlägg. Vissa tjänster som hjälper bloggare att möta annonsörer på sponsrade inlägg inkluderar PayPerPost och SocialSpark (länkar i resurser).

Försäljningsfrämjande

Om du har en vara eller tjänst som du säljer, var inte rädd för att sälja den via Tumblr - glöm inte att Tumblr-användare värdesätter personlig interaktion framför kopiera och klistra in marknadsföringsinnehåll. Du kan använda din Tumblr-blogg för att marknadsföra någon butik, oavsett om du driver den från din egen webbplats eller har en Etsy-butik; nyckeln är att hålla din Tumblr-blogg aktiv och engagera dina följare.

Demografi

Du kan använda Tumblr som en förlängning av dina sociala medier för att nå en annan marknad, som BustedTees har gjort med sitt Tumblr-konto. Demografin på Tumblr är utomlands, med Filippinerna, Brasilien och Australien de tre bästa länderna för användare. Användarna är övervägande kvinnor och är mestadels 18 till 34. Genom att veta vilka dina läsare är kan du bättre rikta in dina inlägg och dina inkomstkällor för ömsesidig nytta.